DODIK: Džaferović bio na komemoraciji Širaku bez saglasnosti Predsedništva BiH
Foto: AP

bez dozvole otišao u parizu

DODIK: Džaferović bio na komemoraciji Širaku bez saglasnosti Predsedništva BiH

Bosna i Hercegovina -

Kabinet srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika je večeras saopštio da je bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović danas bio u Parizu na komemoraciji nekadašnjem francuskom predsedniku Žaku Širaku bez saglasnosti svih članova Predsedništva BiH.

Navodi se da je nota Ambasade Francuske u BiH sa pozivom na komemoraciju došla u Predsedništvo BiH i u kabinet srpskog člana Predsedništva, posle čega su kabineti druga dva člana Predsedništva, bez usaglašavanja, organizovali putovanje bošnjačkog člana Džaferovića.

Šefik Džaferović
Šefik Džaferović foto: Printtscreen YouTube/N1

"Džaferović je na put otišao u nedelju i čak se u Beču sastao s hrvatskim članom Predsedništva Željkom Komšićem", piše u saopštenju Dodikove službe.

Iz Dodikovog kabineta naveli su da reaguju na "netačne i tendeciozne navode" pojedinih medija da se on protivio da bilo ko u ime Predsedništva BiH ide na komemoraciju Širaku, dodavši da je sve učinjeno "sa očekivanjem da kabinet srpskog člana samo pokrije već donetu odluku".

foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

"To smatramo nekorektnim. Smatramo nedostojnim to čime se koriste pojedini mediji, ali i politički akteri koji ne prezaju od toga da čak i od sahrane bivšeg predsednika jedne strane države prave senzaciju", piše u saopštenju iz Dodikovog kabineta.

Kurir.rs/Beta Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track