Najnovije vesti

U SARAJEVU POČELO SUĐENJE OCU KOJI JE UBIO SVOG SINA: Molim vas, pošaljite me u zatvor što pre! Ne zanima me kazna, kriv sam, bitna je pravda!
Foto: Avaz.ba

TUGA!

U SARAJEVU POČELO SUĐENJE OCU KOJI JE UBIO SVOG SINA: Molim vas, pošaljite me u zatvor što pre! Ne zanima me kazna, kriv sam, bitna je pravda!

Bosna i Hercegovina

Mujaga Ivazović (63), penzionisani policajac, optužen za ubistvo sina Semira (37) 29. aprila ove godine, plakao je sve vreme ročišta u Kantonalnom sudu Sarajevo, gde mu je danas počelo suđenje.

 

"Molim vas da što pre ovo završite i pošaljete me u zatvor, ne zanima me kazna, kriv sam, bitna je pravda", kazao je Mujaga, koji je u sudnici došao uz pomoć štaka.

 

Kantonalna tužiteljka Aida Turić pročitala je optužnicu, u kojoj je navedeno da se Mujaga kritičnog dana, nakon svađe sa sinom Semirom, zaključao u sobu. Posle toga, Semir je razvalio vrata, a Mujaga je uzeo pištolj ispod jastuka i pucao prema njemu. Ispalio je još dva hica dok se Semir povlačio prema kuhinji. Povrede su bile smrtonosne, uključujući prostrelnu ranu grudnog koša.

foto: Printscreen Avaz.ba

Advokat Mehmedbašić: Mujagin sin se samo drogirao i tukao roditelje

 

Mujagin advokat Omar Mehmedbašić istakao je u uvodnoj reči je istakao da prvi put brani nekoga ko je optuženi i oštećeni.

 

"Mujagin sin se navukao na droge i ništa drugo nije radio nego se drogirao i tukao svoje roditelje. Njegova majka to nije mogla da izdrži i umrla je od toga. Morate shvatiti šta je Mujagu moglo da naterati da ubije dete i u kakvom je stanju bio. Tukao ih je stalno. Semir je bio razvijen, vrata su bila zaključana. Razvalio ih je i rekao: 'Sad ću te ubiti'. Mujaga je znao šta ga čeka", kazao je Mehmedbašić na pretresu.

 

On je napomenuo da je Ivazović posle hapšenja dobio infarkt.

 

Predsedavajuća veća, sudija Žana Kovačević, zakazala je nastavak suđenja za 21. oktobar.

 

Kurir.rs/Avaz.ba

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...