ŽELJKO KOMŠIĆ PORUČUJE: Iskreno, nije lako reci šta je budućnost BiH!
Foto: Beta

o bosni i hercegovini

ŽELJKO KOMŠIĆ PORUČUJE: Iskreno, nije lako reci šta je budućnost BiH!

Bosna i Hercegovina -

Hrvatski član Predsedništva BiH, Željko Komšić, govorio je večeras u Beču, na manifestaciji povodom 830 godina od povelje Kulina Bana i poručio da nije lako reći šta je budućnost Bosne i Hercegovine.

"Niko od nas ne zna šta nosi novi dan, ali sa sigurnošću bar možemo znati šta želimo, šta hoćemo i šta nastojimo da uradimo sa svojim životima i sa svojom zemljom", kazao je Komšić.

Smatra da će budućnost Bosne i Hercegovine, pa i nas Bosanaca i Hercegovaca, biti upravo onakva za kakvu se, kako je kazao, izborimo.

"Lično ne verujem da se trud i zalaganje mogu izjaloviti, da su beskorisni, da od njih nema nikakvog efekta", rekao je Komšić, prenela je sarajevska N1 tv.

Prisetimo se, kazao je, samo truda, zalaganja, nadanja, žrtve, vere u Bosnu i Hercegovinu i samoga sebe, onih koji su svoje živote dali za našu domovinu, državu koju danas imamo.

"Ne savršenu, ne idealnu, ne onakvu kakvu smo je zamišljali, ali ipak je imamo i naša je, kakva god da je", rekao je hrvatski član Predsedništva BiH.

Rekao je i da je mišljenja da je za državu BiH, najvažnije da sebi osigura mesto u punopravnom članstvu u NATO savezu.

"Ako je nekome potrebno posebno objašnjavati ovu logiku i kako se dolazi do ovakvog zaključka, ja mu stojim na raspolaganju", rekao je Komšić.

Istakao je da veruje da budućnost Bosne i Hercegovine leži i u sve intenzivnijoj saradnji Bosne i Hercegovine i Bosanaca i Hercegovaca, ma gde se oni danas nalazili, uključujući i Austriju.

"Na taj način nećemo izgubiti ni identitet ni kulturu, samo ćemo ih dodatno ojačati", rekao je Komšić.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track