DODIK: Nema celovitog plana za rešavanje problema migranata
Foto: Marina Lopičić

migrantska kriza

DODIK: Nema celovitog plana za rešavanje problema migranata

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da u BiH nema celovitog plana za rešavanje problema migranata i da se u vezi sa tim veoma kasni, navodeći da Savet ministara u tehničkom mandatu Predsedništvu BiH nije dostavio nijedan predlog koji bi mogao biti održiv.

"Pre je bio dostavljen predlog da na granice BiH budu izvedene Oružane snage, nakon čega sam rekao da to ne može i nije se desilo. Zatim je traženo da policija Federacije BiH bude razmeštena na granicu prema Srbiji, a u Republici Srpskoj, što je odbijeno", rekao je Dodik novinarima, prenosi RTRS.

On je podsetio da su tri ili četiri puta vraćeni predlozi koje je Predsedništvu BiH dostavljao Savet ministara jer nije reč o celovitom programu rešavanja problema migranata.

"Iz Saveta ministara ne dobijamo nijedan predlog koji bi mogao biti održiv. Sada oni (bošnjačka stranka SDA) mogu da govore da li ja odlučujem o ovom pitanju ili ne. Ako ne odlučujem, neka izvedu vojsku na granicu da vidimo kako će to ići", poručio je Dodik.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track