Najnovije vesti

U SARAJEVU UHAPŠEN PAKISTANAC SA OPREMOM ZA FALSIFIKOVANJE: Došao iz Istanbula, hteo da pravi lažne dokumente za zemlje EU
Foto: Profimedia

falsifikator

U SARAJEVU UHAPŠEN PAKISTANAC SA OPREMOM ZA FALSIFIKOVANJE: Došao iz Istanbula, hteo da pravi lažne dokumente za zemlje EU

Bosna i Hercegovina

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodroma Sarajevo uhapsili su B. T. A. iz Pakistana, zbog sumnje da je počinio krivično delo krijumčarenja najsavremenije opremu za falsifikovanje dokumenata.

U policijskom saopštenju se navodi da je B. T. A. doputovao na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula, a policijski službenici ove jedinice prilikom granične kontrole kod njega su pronašli najsavremenije softverske programe i hardversku opremu za izradu krivotvorenih dokumenata zemalja Evropske unije.

 

U sklopu softverskih programa nalazili su se primerci putnih isprava i dozvola boravka zemalja EU, kao i imitacije najsloženijih zaštitnih elemenata koji se nalaze na bezbednosnim dokumentima spremni za štampanje.

 

O hapšenju je obavešten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, prema čijem je nalogu B. T. A. i lišen slobode I predat na dalje postupanje, preneli su sarajevski mediji.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...