Najnovije vesti

DODIK O MIGRANTIMA: Sve više deluju kao kolonisti, kao da je neko planirao da ovde i ostanu
Foto: BETA / Vlada Srbije / Slobodan Miljević

migrantska kriza

DODIK O MIGRANTIMA: Sve više deluju kao kolonisti, kao da je neko planirao da ovde i ostanu

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu migranti sve više deluju kao kolonisti koji nisu samo u prolazu, već da je neko planirao da ovde i ostanu.

Dodik kaže da je došlo vreme na koje je upozoravao - da BiH neće moći da se nosi sa migrantskom krizom, a da je sve što radi Savet ministara o tom pitanju lišeno ozbiljnog plana i strategije za rešenje krize.

"Naš stav da se oni ne mogu razmeštati na teritoriji Republike Srpske neće se menjati", rekao je Dodik.

On je poručio da će se suprostavljati da se migranti smeštaju na područja u Federaciji BiH koja su naseljavali Srbi pre nego što su odatle isterani, kao što je nedopustivo da ih neko smešta uz malobrojna srpska naselja u Federaciji.

foto: EPA / Fehim Demir

Dodik smatra da se problem migranata primarno mora rešavati u EU, jer je Unija otvorila južne granice na području Bugarske i Grčke, a zatvorila severne.

"Ako zatvori sve granice, i migranti će ostajati na prostoru EU, koja mi deluje kao generator ovog problema. Predlažem da i migranti i novac koji nudi EU ostalim državama za zbrinjavanje migranata ostanu na prostoru EU", kazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, migrantska kriza liči na proces kolonizacije "koji smo imali na prostoru bivše Jugoslavije u prošlom veku".

Kurir.rs/Tanjug Foto: BETA / Vlada Srbije / Slobodan Miljević

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...