HAOTIČNO U BiH: Migrantski kampovi ostaju otvoreni, ali će tamo biti kao u karantinu! Uvode se stroge mere nadzora
Foto: AP

nema velike slobode kretanja

HAOTIČNO U BiH: Migrantski kampovi ostaju otvoreni, ali će tamo biti kao u karantinu! Uvode se stroge mere nadzora

Bosna i Hercegovina -

Vlasti Unsko-sanske županije neće 15. novembra zatvoriti postojeće kampove za ilegalne migrante koji se nalaze u tom delu Bosne i Hercegovine, ali će uvesti stroge mere nadzora i ograničiti kretanje migranata, izjavio je danas županijski ministar unutrašnjih poslova Nermin Kljaić.

On je, posle sastanka županijskog operativnog štaba zaduženog za problem ilegalnih migracija, potvrdio da je doneta odluka da uprkos ranijim najavama kampovi Miral i Bira, koji se nalaze u samom gradu, neće biti zatvoreni 15. novembra, ali će zato migranti koji u njima borave biti u nekoj vrsti karantina, jer neće moći da izlaze van kruga kampa, niti će se u kampove primati novi migranti koji tamo pristignu.

"Jedino oni koji budu trajno želeli da napuste te centre moći će iz njih da izađu", rekao je Kljaić i istakao da više neće biti apsolutne slobode kretanja za migrante što znači da više neće biti ni smeštaja za one koji se odluče da nastave put ka Hrvatskoj.

Prema njegovim rečima, županijske vlasti bile su prisiljene na takvu odluku jer više ne mogu da tolerišu haos na ulicama gradova kroz koje migranti prolaze.

Migrantski kamp na lokalitetu Vučjak dvadesetak kilometara udaljenom od Bihaća ostaće otvoren za smeštaj migranata koji eventualno nastave da pristižu i to će biti jedino mesto na kojemu oni mogu da borave nakon što policija onemogući pristup Biri i Miralu.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track