UŽAS U BANJALUCI: Vatrogasci ugasili požar u napuštenoj kući, pa pronašli ugljenisano telo!
Foto: Profimedia

HOROR

UŽAS U BANJALUCI: Vatrogasci ugasili požar u napuštenoj kući, pa pronašli ugljenisano telo!

Bosna i Hercegovina -

Muškarac, čiji identitet nije utvrđen, izgoreo je u požaru, koji je juče ujutro izbio u kući u centru Banjaluke.

Telo je bilo ugljenisano, a pronašli su ga banjalučki vatrogasci nakon gašenja požara u kući u Ulici Vase Glušca broj osam, u kojoj godinama niko nije živeo. Uzrok smrti, kao i identitet stradalog zasada nisu poznati i više detalja znaće se nakon obdukcije.

U PU Banjaluka navode da im je požar oko 5.40 prijavio jedan od stanara obližnje zgrade, koji je u kući primetio dim.

"Na lice mesta izašli su policijski službenici, pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka, koji su lokalizovali požar. U unutrašnjosti kuće zatečen je ugljenisani leš. U toku je rad na utvrđivanju identiteta nastradalog, i svih okolnosti tog tragičnog događaja", saopšteno je iz PU Banjaluka.

foto: Profimedia, 0006542166

Stanari Ulice Vase Glušca sumnjaju da je u požaru izgoreo beskućnik. Pojašnjavaju da vlasnik kuće živi u Hrvatskoj i da retko dolazi u Banjaluku. Sa obližnjom autoperionicom ima ugovor o najmu dvorišta, na kome se nalazi i parking, ali kuću niko nije održavao.

"Kuća je godinama zjapila prazna i vremenom su se u njoj počeli skupljati beskućnici. Znalo ih je dolaziti po četiri i pet. Tu su se okupljali u večernjim časovima, pili alkohol, tako da se iz kuće često čula galama i slično", pričaju komšije.

Kažu da ništa nisu primetili, sve dok se pred kućom nisu pojavili vatrogasci i policija.

"Brzo su ugasili požar, tako da nije bilo opasnosti po okolne objekte. Pretpostavlja se da je nastradali tu spavao i veruje se da je u kući ložio vatru kako bi se ogrejao i tako izazvao požar. Ne isključuje se i mogućnost da je zaspao s upaljenom cigaretom, koja je mu je pala i zapalila kauč", pričaju stanari obližnjih kuća.

foto: Profimedia

U unutrašnjosti kuće ostalo je zgarište. Izgoreo je sav nameštaj i prozori, dok su zidovi i plafon bili crni od vatre i dima. U Vatrogasnoj brigadi kažu da im je požar prijavljen u 5.44 i za tri minuta su stigli na lice mesta.

"U gašenju je učestvovalo pet vatrogasaca sa jednim vozilom, a i intervencija je okončana u 7.34", navode u VB Banjaluka.

Maja Đaković Vidović, rukovodilac odnosa s javnošću Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, kaže da je uviđaj na licu mesta obavio dežurni tužilac Slobodan Salić.

"Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne mere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti događaja. Naložena je i obdukcija tela kako bi se utvrdili uzrok i vreme smrti", rekla je Maja Đaković Vidović.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja