Najnovije vesti

ELFETI POVEĆANA KAZNA NA 13 GODINA: Prišla malom Slobodanu (12) s leđa i zaklala ga
Foto: Beta/Tužilaštvo BIH, Printscreen

žena monstrum

ELFETI POVEĆANA KAZNA NA 13 GODINA: Prišla malom Slobodanu (12) s leđa i zaklala ga

Bosna i Hercegovina

Apelaciono veće Suda BiH drugostepenom presudom povećalo je Elfeti Veseli zatvorsku kaznu sa 10 na 13 godina za ubistvo dečaka Slobodana Stojanovića (12) 1992. na području Zvornika, potvrdila je advokatica Lejla Čović.

U kaznu će joj biti uračunato vreme koje je provela u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vreme koje je provela u ekstradicionom pritvoru.

Čovićeva je izjavila da je njen branjenik Sakib Halilović oslobođen optužbe da je u svojstvu komandanta Diverzantskog voda združenih jedinica Liplje-Kamenica posmatrao kako je Veseli izvršila ubistvo i da je propustio da preduzme mere da izvršilac ubistva bude kažnjen.

Tužilaštvo BiH tereti drugooptuženu Elfetu Veseli da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice.

Prema optužnici, Veselijeva je na najsvirepiji način ubila Stojanovića, tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično delo, ali nije ništa preduzeo da bude kažnjena.

Kurir.rs/Radiosarajevo.ba  

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...