DETALJI DRAME U BANJALUCI: Pijani vozač prvo udario saobraćajca vratima auta, onda se dao u beg! DIGAO POLICIJU NA NOGE!
Foto: Shutterstock

rekonstrukcija događaja

DETALJI DRAME U BANJALUCI: Pijani vozač prvo udario saobraćajca vratima auta, onda se dao u beg! DIGAO POLICIJU NA NOGE!

Bosna i Hercegovina -

Policija je sinoć nakon prave drame na ulicama Banjaluke uhapsila S.R. (26). Za 10 minuta Banjalučanin je uspeo da digne celu policiju na noge i da čak policajci pucaju za njim dok je bežao patroli.

Sve je počelo oko 22.30 kada je patrola u banjalučkom naselju Srpski Milanovac zaustavila “opel korsu” kojom je upravljao dvadesetšetogodišnji S.R.

"Nakon zaustavljanja vozača urađeno je alkotestiranje. Utvrđeno je da je Račić upravljao automobilom sa 2,2 promila alkohola u krvi", objasnio je izvor iz Policijske uprave Banjaluka.

foto: Profimedia

Nakon toga, policajci Bojan Marić i Marko Crnomarković su nesavesnom vozaču saopštili da je uhapšen, da uzme svoje stvari iz “opel korse” i da pođe sa njima u stanicu.

S.R. tada odlazi do svog automobila, ali umesto da donese stvari, on pali auto, nakon čega nastaje prava drama.

"S.R. je seo u svoj automobil i upalio ga sa namerom da pobegne. Policajci Marić i Crnomarković su pokušali da ga spreče u tome, ali je tada došlo do napada i povređivanja jednog od policajaca", objasnio je izvor.

foto: Profimedia

U trenutku kada je pokušao da pobegne, mladić je vratima udario policajca Marića u levu stranu tela, nanevši mu povrede.

U tom trenutku Marić je kako bi spriječio bekstvo vozača, izvadio službeni pištolj i pucao prema “opel korsi” kojom je bežao S.R. u pravcu Prijedorske petlje.

Izvor iz Policijske uprave Banjaluka otkrio je da je jedan hitac pogodio levu felnu “opel korse” nakon čega je Račić ipak uspeo da pobegne.

foto: Profimedia

Ubrzo su alarmirane sve policijske patrole na području Banjaluke koje su krenule u poteru za beguncem.

Drama je okončana oko 22.40 kada je S.R. pronađen u banjalučkom naselju Derviši kako peške hoda ulicom.

Nakon hapšenja policajcima je priznao da je auto sakrio par ulica dalje gde je i pronađeno.

Prema nezvaničnim informacijama, S.R. je od ranije poznat policiji kao osoba u sukobu sa zakonom. Navodno je 30. decembra izašao sa odsluženja zatvorske kazne.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za napad na policiju može se izreći kazna od one novčane do maksimalno pet godina zatvora.

Na visinu kazne utiču otežavajuće okolnosti pa je tako najstroža kazna propisana u slučaju nanošenja telesnih povreda policajcu ili ukoliko mu je prećeno oružjem.

(Kurir.rs/SrpskaInfo, Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track