MARIO HEROJSKI SPASAO ŽIVOT IMAMU: Skočio u ledeni Vrbas, razbio vetrobran kamenom i izvukao ga iz kola
Foto: Avaz.ba

na pravom mestu u pravo vreme

MARIO HEROJSKI SPASAO ŽIVOT IMAMU: Skočio u ledeni Vrbas, razbio vetrobran kamenom i izvukao ga iz kola

Bosna i Hercegovina -

Zagrepčanin Mario Oreč spasao je život Saudinu Lužiću, imamu iz Uskoplja u središnjoj Bosni, izvukavši ga iz ledenog Vrbasa u koji je sleteo automobilom.

Nesreća se dogodila u Pajić polju, a Oreč je, nakon što se vraćao sa jedne sahrane primetio šta se dogodilo i bez razmišljanja skočio u nabujalu reku, kamenom razbio vetrobransko staklo i izvukao Lužića koji je bio zarobljen u automobilu.

"U krivini sam izgubio kontrolu nad automobilom i nakon prevrtanja sam sleteo u reku. Nisam mogao da izađem iz auta, krvario sam i bio sam loše. Gospodin Oreč je bez oklevanja skočio i pokušao golim rukama da razbije vetrobransko staklo i tom prilikom se i sam povredio. Uspio je staklo da razbije kamenom i pomogao mi da izađem iz Vrbasa“, rekao je imam.

Saudin Lužić
Saudin Lužićfoto: Facebook/Printscreen

Lužić je kazao kako samo može zahvaliti Bogu što se Oreč u tom trenutku zatekao na tom mestu.

"Neizmerno sam mu zahvalan i želim mu sve najbolje u životu. Nadam se da ćemo se videti nekom lepšom zgodom kada ponovo dođe u rodni kraj", poručio je Saudin Lužić.

Mario Oreč u BiH se zatekao jer je išao na sahranu člana porodice u rodno Bugojno. Novinarima je kazao kako nije siguran da je baš on spasao život imamu Lužiću, ali je priznao da je bez razmišljanja skočio u hladni Vrbas.

"Na moje zaprepašćenje auto koji mi je dolazio u susret je naglo počeo nekontrolisano da se kreće i završio je u Vrbasu. Odmah sam se spustio u hladnu vodu i pomogao mladom čoveku da izađe iz vozila i vode, a potom su ga prihvatili lekari i policajci. Drago mi je što sam mu pomogao", ispričao je Oreč.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Avaz.ba/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track