Najnovije vesti

VRATITI SE IZVORNOM DEJTONU! Milorad Dodik: Neka preduzimaju šta hoće, a mi ćemo preduzimati ono što mislimo da treba!
Foto: Zorana Jevtić

Srpski član Predsedništva BiH

VRATITI SE IZVORNOM DEJTONU! Milorad Dodik: Neka preduzimaju šta hoće, a mi ćemo preduzimati ono što mislimo da treba!

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da BiH može živeti samo ukoliko se vrati izvornom Dejtonskom mirovnom sporazumu i Ustavu, dok će u suprotnom biće zemlja "po volji međunarodnih kriminalaca kakav je bio i nekadašnji vidoki predstavnik Pedi Ešdaun".

Dodik je istakao da sve što su uradili visoki predstavnici mora da bude vraćeno u okvir Ustava, dok u protivnom o sudbini BiH treba da "brinu oni koji je žele ovakvu kakva jeste".

"Sve ono što su radili visoki predstavnici u pogledu kršenja Dejtonskog mirovnog sporazuma neće biti održivo što mora da zna i međunarodna zajednica. Neka preduzimaju šta hoće, a mi ćemo preduzimati ono što mislimo da treba. Sve što su uradili visoki predstavnici mora da bude vraćeno u ustavni okvir", rekao je Dodik novinarima, prenela je RTRS.

On je ponovio da je Ešdaun svojevremeno došao u BiH, sa namjerom da lobira za muslimansku stranu i da je dobro što sada na viđelo izlaze dokumenti o njegovim nečasnim radnjama.

"On je bio zlotvor koji je zloupotrebio međunarodno pravo. Da je bilo pravde i prava odgovarao bi za kršenje međunarodnog prava, kao i prava jednog naroda. Ovo samo potvrđuje da smo bili u pravu kada smo mu se suprostavili i što tražimo da njegove odluke moraju biti poništene. Ovaj proces ne sme prestati i moramo se okupiti oko ovoga", istakao je Dodik.

On je podsetio da je Ešdaun, dok je boravio u BiH, kupio kuću od muslimanskog generala za 100.000 KM, a kada je odlazio prodao je za dva miliona KM.

"Ovde je reč o klasičnoj korupciji i plaćanju za usluge koje je Ešdaun činio u BiH", rekao je Dodik.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...