BRANKICA POSLE 40 GODINA NA BIROU DOBILA POSAO: Radila sam na crno, bilo šta, a onda sam videla ovaj konkurs!
Foto: Facebook/Brankica Dodig

nikad nije kasno

BRANKICA POSLE 40 GODINA NA BIROU DOBILA POSAO: Radila sam na crno, bilo šta, a onda sam videla ovaj konkurs!

Bosna i Hercegovina -

Brankica Dodig (60) iz Drvara, po zanimanju ekonomski tehničar, nakon što je 40 godina tražila posao na birou, nedavno se zaposlila u fabrici za proizvodnju tkanine, konfekcije i trikotaže koja sledeće nedelje i zvanično otvoriti pogon u tom mestu.

U proteklih 40 godina ona je promenila mnogo poslova, ali je radila "na crno" pa ima tek nekoliko godina staža.

"Od toga imam nešto staža kada sam bila prijavljena, ovo drugo radila sam non-stop, radila bilo šta, samo avion nisam vozila", rekla je ona.

Trenutno se nalazi na obuci u fabrici.

"Sviđa mi se, lepo je, a uslovi su idealni. Ima 80 žena, sve su uposlene. To su žene koje nisu nikada sele za mašinu. No, već ima pomaka, nešto su i naučile. Nije teško ko god hoće raditi može sve naučiti, ništa nije teško, bar ja tako mislim", rekla je Brankica Dodig.

Kada je u pitanju šivenje, Brankica ima oko 40 godina iskustva, jer joj je majka kupila šivaću mašinu kada je imala 14 godina, samouka je, ali redovno je šila kod kuće.

"Kada se pojavio konkurs kažem - ajde prijaviću se. Mada, nisam se uopšte nadala da će me primiti. Godine su tu, ima dosta mladih, ali eto. Nisam imala ni neku vezu, ništa posebno. Možda tih 40 godina pa eto da me zaposle. I svima je malo čudno. Onda kažu pa ti imaš tek 47 otkud 40 na birou, imam, imam više", priča kroz smeh Brankica.

U prethodnim godinama ona nije birala poslove i gde god se nešto pojavilo išla je da radi.

"Volim raditi, sve da usavršim sve da znam, nije mi ništa bilo teško", kaže Brankica.

Teško joj se, kaže, i da se seti svih poslova koje je radila. Nabraja da je "kopala i orala, radila u pekari, u mlekari, u trgovini, u banci"...

"Kurs frizera sam završila i sa tim se bavim već godinama, tako da nije mi nešto ni bilo hića da idem negde da radim, to sam uvek imala da radim i danas", kaže Brankica.

Prihvatanjem ovog posla, htela je da i sama doprinese, a i da nije kod kuće.

"Mogu reći iz dosade, da nisam kod kuće. Decu podigla, unuke, nije mi neka potreba, muž je u penziji, nije mi stalo za pare, ali neka se radi", navodi Brankica.

Iako mnogi odlaze iz Drvara u kojem je 2013. godine prema popisu bilo oko 7.000 stanovnika prema riječima Brankice Dodig i sada ima mnogo mladih ljudi i radne snage.

Kurir.rs/Anadolija Foto: Facebook/Brankica Dodig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track