Najnovije vesti

NOŽEM UBIO ZETA, PA SLAGAO DA GA JE UBO BIK Presuda za zločin kod Visokog: Monstrum osuđen na 15 godina robije!
Foto: Profimedia

stravičan zločin u bih

NOŽEM UBIO ZETA, PA SLAGAO DA GA JE UBO BIK Presuda za zločin kod Visokog: Monstrum osuđen na 15 godina robije!

Bosna i Hercegovina

Kantonalni sud u Zenici prvostepeno je osudio Fikreta Rožajca na 15 godina zatvora jer je 4 jula prošle godine na njivi u mestu Lisovo kod Visokog nožem ubio zeta Armina Islamovića (27).

Zločin se odigrao na njivi zvanoj Hrastova livada, nedaleko od farme goveda na kojoj su radile njegova supruga i ćerka Adisa. Rožajac je sa suprugom, ćerkom i njenim nevenčanim suprugom Islamovićem taj dan roštiljao na njivi i pio alkohol. Naknadno je alkotestiranjem utvrđeno da je imao 2,03 promila u krvi.

Islamović, koji je takođe bio pijan, došao je do svog automobila i pesnicom razbio bočno staklo. Rožajac mu je prišao, uhvatio ga levom rukom za vrat, a desnom izvadio iza pojasa nož i ubio mladića.

Kako se navodi u presudi, ubo ga je u grudi, a sečivo mu je probilo prednji zid desne komore srca te ubolo stražnji zid komore srca. Povreda je izazvala iskrvarenje u grudnoj šupljini.

Potom je iz njegovog grudnog koša izvukao nož i vratio ga u korice za pojasom, opustio ruku kojom ga je držao, nakon čega je Islamović pao. Tada je dotrčala njegova ćerka Adisa, nevenčana supruga Islamovića, a Rožajac je sve mirno posmatrao.

Ćerka i supruga Rožajca su vrištale. Rožajac im je tada zapretio da policiji kažu da je Islamoviću povrede naneo bik s farme. Islamovića su na Adisino insistiranje vozilom povezli u Dom zdravlja u Visokom, a na putu ga je preuzeo komšija F. R., a zatim i vozilo Hitne pomoći. Prevezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica, gde je konstatovana smrt.

Rožajac se sa suprugom i ćerkom vratio do kuće. Ponovo im je nekoliko puta zapretio da policajcima ispričaju da je Islamoviću povredu naneo bik, pa je u kući skinuo patike koje su bile krvave, obuo papuče, sišao na česmu u dvorištu ispred kuće da opere krvave ruke i nož.

U tome su ga zatekli policajci i uhapsili ga. Rožajac je odranije poznat policiji, a već je robijao devet i po godina zbog ubistva komšije.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...