Najnovije vesti

SARAJKI AJLI SADIKOVIĆ USLOVNA KAZNA ZA RANJAVANJE SUPRUGA: Kajem se, kloniću se Denisa!
Foto: printscreen Facebook

SPORAZUM O PRIZNANJU KRIVICE

SARAJKI AJLI SADIKOVIĆ USLOVNA KAZNA ZA RANJAVANJE SUPRUGA: Kajem se, kloniću se Denisa!

Bosna i Hercegovina

Sudija Opštinskog suda u Sarajevu Jasmina Sazdovski danas je prihvatila sporazum o priznanju krivice koji je Ajla Sadiković, optužena za ranjavanje supruga Denisa, zajedno sa advokatom Izetom Baždarevićem, potpisala sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

U skladu sa sporazumom, Ajli je danas izrečena uslovna kazna od godinu zatvora koja se neće izvršiti ukoliko za tri godine ne počini novo krivično delo.

Tužilac Advija Hajdo-Balta u međuvremenu je izmenila optužnicu te se Ajli Sadiković stavljalo na teret blaži oblik krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti.

Ajla Sadiković, vojnik prve klase Oružanih snaga BiH, priznala je da je 24. juna u sarajevskom naselju Ciglane iz "tetejca" upucala supruga Denisa. Hitac ga je pogodio u desnu preponu, ali nije oštetio nijedan vitalan organ. Reč je o prostrelnoj rani koja je okvalifikovana kako lakša povreda.

Kako se već pisalo, njih dvoje već duže vremena imali su probleme u braku te je pokrenuta brakorazvodna parnica. Kobnog dana susreli su se na Mehremića trgu u naselju Ciglane.

Ajla je ranije ispričala da ju je maltretirao suprug. Kritičnog dana Denis je, prema njenim rečima, u jednom momentu desnom rukom zamahnuo prema leđima. Isprepadana pomislila je da njen suprug ima pištolj za pojasom. U strahu je izvukla svoj "tetejac" iz tašne i ispalila hitac.

Epilog je to bio bračne svađe jer je između njih bila u toku brakorazvodna parnica.

foto: Facebook/Avaz.ba

"Kajem se, kloniću se Denisa i bilo kakvih incidentnih situacija. Žao mi je što sam upucala Denisa", kazala je Ajla Sadiković, koja je nakon privremene suspenzije vraćena na posao.

Sutkinja Jasmina Sazdovski kazala je da se nada da je ovo u Ajlinom životu bio eksces koji se više neće ponoviti. Ukazala joj je da je kao profesionalac morala znati kakve posledice može prouzrokovati upotreba vatrenog oružja.

Zadovoljstvo izrečenom presudom izrazio je i Ajlin advokat Izet Baždarević.

Nakon braka s Denisom, Ajli je ostalo 15.000 KM zajedničkog kredita koji mora da vrati, a nakon ovog događaja zaplenjen joj je i automobil.

Denis Sadiković je pre nekoliko dana uhapšen zbog sumnje da je svoju sadašnju devojku tri dana držao zarobljenu u stanu.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: printscreen Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...