Najnovije vesti

DODIK: Svi Srbi su jedno, a bez SPC nema ni srpskog naroda!
Foto: Youtube prtscr / RTRS vijesti

u mrkonić gradu

DODIK: Svi Srbi su jedno, a bez SPC nema ni srpskog naroda!

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Mrkonjić Gradu da ne postoje bosanski Srbi, već da su svi Srbi jedan narod, ma gde živeli.

Dodik je rekao da su podele među Srbima neprihvatljive, pozivajući srpski narod na jedinstvo i očuvanje svog identiteta.

On je istakao da bez Srpske pravoslavne crkve (SPC) nema ni srpskog naroda, navodeći kao primer za to dešavanja u Crnoj Gori povodom usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti.

Srpski član Predsedništva BiH je naveo da je Mrkonić Grad "herojski grad", koji je tokom rata u BiH bio potuno uništen, a posle rata obnovljen.

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za pomoć i podršku Republici Srpskoj.  

Mada mu je sinoć preminuo otac, Dodik je u Mrkonjić Gradu danas dočekao predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić mu je zahvalio na gostoprimstvu i rekao da razume ako Dodik odmah krene kući.

Predsednica RS Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je bila u prilici da u Mrkonjić Gradu dočeka predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"To je znak našeg jedinstva i naše dobre saradnje", kazala je ona. Zahvalila je i institucijama RS i Srbije koje dobro sarađuju. 

"Ovo je grad koji je bio veliki stradalnik, a danas sa ponosom kažemo da je ovo grad u koji se vratio život. To smo uspeli, naravno, i uz pomoć Srbije", kazala je Cvijanovićeva.

Predsednik Srbije će posle Mrkonjić Grada posetiti Drvar, gde će otvoriti pogon fabrike "Jumko", a posetu BIH možete pratiti uživo OVDE.

Kurir.rs / Beta,    Foto: Youtube prtscr / RTRS vijesti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...