Najnovije vesti

NEKA ČEKA MILO! DODIK ODLUČAN: Neprikladno je da Đukanović dolazi u BIH dok se Crna Gora suočava sa ozbiljnim izazovom!
Foto: Zorana Jevtić

čvrst stav

NEKA ČEKA MILO! DODIK ODLUČAN: Neprikladno je da Đukanović dolazi u BIH dok se Crna Gora suočava sa ozbiljnim izazovom!

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Crna Gora bila i jeste prijateljska, a može se reći i bratska država, i nema razloga da tako ne bude i ubuduće.

Dodik je naveo da je predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, imao priliku da poseti BiH ranije, ali to nije učinio.

"Meni je bilo neprikladno da to uradi sada kada se Crna Gora suočava sa tako ozbiljnim izazovom, kojem svedočimo svi, a koji se s velikom pažnjom prate i u Republici Srpskoj zbog činjenice da pripadamo istoj Crkvi", rekao je Dodik, koji je ranije rekao da zbog aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori Djukanović nije dobrodošao u BiH.

Srpski član Predsedništva naveo je da odluka u vezi sa Đukanovićevim dolaskom u BiH nije bila u funkciji osvežavanja uspomena i istorijskog sećanja, posebno ne na vladavinu Slobodana Miloševića sa kojim je, kako kaže, crnogorski predsednik blisko sarađivao upravo u turbulentno vreme koje i sam pominje.

Na pitanje Srne da prokomentariše Đukanovićevu izjavu da je "u Srebrenici počinjen genocid", Dodik je odgovorio da veruje da je Đukanoviću poznat stav Republike Srpske da se u Srebrenici nije desio genocid, isto kao što veruje da su mu poznate i kontroverze koje prate dešavanja u toj opštini u nekoliko godina proteklog rata.

"Insistiranje na tome, i to 25 godina nakon rata, izgleda kao osveta deteta kome su rekli da ne može više da se igra", zaključio je Dodik.

Kurir.rs / Tanjug.rs,   Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...