ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Srpska će zadržati svoja ustavna ovlašćenja, BiH u predkolapsnom stanju (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / RTRS vijesti

DIREKTNO

ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Srpska će zadržati svoja ustavna ovlašćenja, BiH u predkolapsnom stanju (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je danas uverenje da će Srpska, preko svojih institucija, političkim putem uspeti da zadrži svoje ustavne nadležnosti.

"Republika Srpska želi da zadrži svoje ustavne nadležnosti...i to je moja poruka građanima Srpske. Uspećemo u tome, sigurna sam, preko naših institucija i njihove snage", rekla je Cvijanovićeva u Beogradu.

Ona je u zajedničkom obraćanju novinarima sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom istakla da će Srpska očuvati svoje ustavne nadležnosti pozivanjem na ono što su njene vrednosti i njena prava i da će Srpska biti odbranjena.

Cvijanovićeva je precizirala da će Republika Srpska to raditi političkim metodama i sredstvima.

"Imamo na raspolaganju mnogo političkih sredstava, neka nismo ni iskoristili. Prema tome, Republika Srpska će ostati neupitna", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla i da će odluke sudova /na nivou BiH/ koje su politički donesene i motivisane biti tretirane na adekvatan način.

"Namera je da preko našeg zasedanja u Narodnoj skupštini pokažemo kakve su devijacije pravljene u okviru BiH pod plaštom demokratizacije i pravljenja neke funkcionalne države, koja je došla skoro pa na kraj puta", rekla je predsednica Srpske.

Prema njenim rečima, kada se pogleda unazad vidi se da je sve ono što je rađeno pod plaštom priče o funkcionalnosti dovelo do toga da je ova zemlja sada još veći eksperiment nego što je bila ranije.

Cvijanovićeva je ocenila i da je zbog toga BiH u predkolapsnom stanju.

Ona je napomenula da je tako ne zato što je to htela Republika Srpska ili bilo koji političar iz Srpske, nego zato što su na tome predano radili i bošnjačka politika i rukom pod ruku sa mnogim strancima.

"Verujem da će Republika Srpska, jaka i stabilna, takva i ostati, uvek sam govorila da je važno da očuvamo naše institucije i ovo vreme pokazuje koliko je bilo važno da čuvamo naše institucije", rekla je ona.

Kurir.rs/RTRS Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track