Najnovije vesti

DODIK: Politika Crne Gore je antisrpska još od priznavanja tzv. Kosova! Milov dolazak u BiH je moralno pitanje!
Foto: Video prtscr / RTRS

podrška SPC

DODIK: Politika Crne Gore je antisrpska još od priznavanja tzv. Kosova! Milov dolazak u BiH je moralno pitanje!

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je crnogorska politika "antisrpska" još od priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Protivi se, rekao je, da crnogorski predsednik Milo Đukanović početkm marta dođe u zvaničnu posetu BiH, jer smatra da takav njegov stav pomaže SPC u uslovima kada ta verska zajednica u Crnoj Gori doživljava porogon.

On je podsetio da je crnogorska vlast s jevrejskom, islamskom i katoličkom zajednicom postigla posebne sporazume, a da je samo za SPC i njenu imovinu ostalo da se rešava pitanje putem zakona, i to tako da ta imovina najčešće u znatnom obimu bude oduzeta. 

foto: Video prtscr / RTRS

"Niko nije protiv toga da Đukanović dođe u BiH, ali postavlja se moralno i političko pitanje - kako neki Srbin može dozvoliti da mu se pruži prilika da, dok tamo naši ljudi protestuju, on dođe u Sarajevo i objašnjava šta on hoće, jer je reč o istom verujućem narodu i ovde je bilo mnogo solidarnosti prema litijama u Crnoj Gori", rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je ranije uputio pismo u kojem je molio crnogorske poslanike da odlože donošenje Zakona o veroispovesti, a kada su ga usvojili, dodao je, apelovao je da pokušaju da razumeju SPC, prenosi Klix pozivajući se na Srnu.

Kurir.rs / Tanjug,    Foto: Video prtscr / RTRS

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...