Najnovije vesti

SPALILI LUTKU SA LIKOM KNJIŽEVNICE MARTINE MLINAREVIĆ: Ne mogu ja sebi toliki PR uraditi, koliko mi ga rade maloumnici!
Foto: Youtube/Klix.ba

mostar se zaneo

SPALILI LUTKU SA LIKOM KNJIŽEVNICE MARTINE MLINAREVIĆ: Ne mogu ja sebi toliki PR uraditi, koliko mi ga rade maloumnici!

Bosna i Hercegovina

Na karnevalu u Mostaru spaljena je lutka s likom književnice i bosanskohercegovačke ambasadorke u Češkoj Martine Mlinarević.

Organizacioni odbor karnevala u mostarskom naselju Centar 2, pre spaljivanja lutke je obrazložio da je glavni krivac za ovogodišnje nedaće optužena "Bukaču Huzurpator", koja asocira na lik Martine Mlinarević.

Predsednik Karnevala Božidar Puljić naglašava da ovo nije spaljivanje lika i dela Martine Mlinarević kao osobe, nego kao pojave koja je vezana za nju.

"Kad misliš da si video sve...i doživeo sve. U Mostaru spalili mene na karnevalu. Ono kad si kriv za svo zlo sto je pogodilo Hercegovinu i Mostar zadnjih godina. Dakle ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovacki maloumnici mogu džabe napraviti. Fala braćo ! Ps. Bukaču možete kupiti u Buybooku i svim boljim knjizarama!", glasi reakcija Martine Mlinarević na njenom Fejsbuku.

Organizatori ističu da tradiciju karnevala i spaljivanja na lomači lika osobe koja se proglasi krivom za svako zlo tokom godine, navedeno udruženje neguje već 20 godina u Mostaru i na satiričan način govori o problemima u društvu.

"Mi smo spalili i lika gradonačelnika i predsednika vlade i brojne druge u satiričnoj formi, ali nikada kao osobu", rekao je Puljić.

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić lani je bio glavna tema i inspiracija građanima u Ljubuškom i u Čapljini, gde je spaljena lutka s njegovim likom.

Kurir.rs/Fonet/Klix.ba

Foto: Youtube/Klix.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track