UŽAS U ŽIVINICAMA: Stariji muškarac ubio sina nakon svađe, teško ranio suprugu, pa presudio sebi
Foto: Profimedia

tragedija

UŽAS U ŽIVINICAMA: Stariji muškarac ubio sina nakon svađe, teško ranio suprugu, pa presudio sebi

Bosna i Hercegovina -

U Živinicama je jutros stariji muškarac nakon svađe ubio sina, teško ranio suprugu, pa izvršio samoubistvo pucanjem sebi u glavu, prenosi Radio Sarajevo.

Amra Kapidžić, portparolka Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, potvrdila je da se tragedija dogodila i da je jutros u 8.10 sati Policijska stanica Živinice obaveštena da je u Ciljugama kod Živinica došlo do pucnjave u porodičnoj kući.

"Pronađena su dva beživotna muška tela i pištolj. Takođe tom prilikom jedna ženska osoba je ranjena i prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gde su joj konstatovane teške telesne povrede i ona je zadržana na daljem lečenju", rekla je Kapidžić, koja je nezvanično potvrdila da se radi o osobi inicijala Z. M.

Prema nezvaničnim informacijama reč je o Zijadu Mujčinoviću.

Nezvanično se saznaje i da je ovoj tragediji prethodila svađa između supružnika. Nakon svađe muškarac je potegao pištolj i tom prilikom usmrtio sina i teško ranio suprugu, a nakon toga je izvršio samoubistvo.

Njegova supruga se spasila tako što je skočila s balkona porodične kuće.

"Na mesto događaja izašli su policijski službenici Policijske uprave Živinice i Jedinica policije za specijalnu podršku. Uviđajem rukovodi tužilac Tužilaštva TK", dodala je Kapidžić.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track