PREDSEDNIŠTVO BIH: Teški dani su pred nama, ali OVO je jedini način da se izborimo sa zlom koje nas je zadesilo!
Foto: EPA / FEHIM DEMIR

poruka građanima

PREDSEDNIŠTVO BIH: Teški dani su pred nama, ali OVO je jedini način da se izborimo sa zlom koje nas je zadesilo!

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović i članovi Predsedništva Željko Komšić i Milorad Dodik obratili su se građanima BiH zajedničkom porukom povodom krize izazvane korona virusom.

"Epidemija korona virusa u našoj zemlji još nije dostigla vrhunac. Pred nama su teški dani. Situacija je vanredna i zahteva odlučne mere, kako bismo izbegli katastrofalne posledice kojima smo svedoci u nekim drugim zemljama", ističe se u poruci Predsedništva BiH.

Naglašeno je da su svi nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini preduzeli i preduzimaju sve što je neophodno u cilju očuvanja života i zdravlja ljudi, a da se paralelno preduzimaju koraci kako bi se ublažio neminovni ekonomski udar.

"Međutim, svi ti napori neće dati rezultat ako naredbe, mere i preporuke ne budu potpuno poštovane i ako svaki čovek ne pokaže vlastitu odgovornost prema sebi, članovima svoje porodice i drugim ljudima. Zato vas još jednom pozivamo da se striktno pridržavate svih propisanih naredbi, mera i preporuka, jer je to jedini način da se izborimo sa zlom koje nas je zadesilo", ističe u zajedničkoj poruci Predsedništvo BiH.

Navedeno je da Predsedništvo BiH i svaki član pojedinačno na međunarodnom planu preduzima sve što je potrebno da bude obezbeđena pomoć ili kupovina neophodne medicinske opreme kojom bi bio ojačao zadravstveni sistem BiH.

Koronavirus je u BiH prvi put potvrđen 5. marta u Banjaluci, a nakon 20 dana pojavio se u čak 29 naseljenih mesta. Do sada su registrovana 173 slučaja, a od toga tri su imala smrtni ishod.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / FEHIM DEMIR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track