U SRPSKOJ 35 NOVIH ZARAŽENIH KORONOM: Najviše u Banjaluci, slede OVI gradovi!
Foto: Profimedia

pandemija u BIH

U SRPSKOJ 35 NOVIH ZARAŽENIH KORONOM: Najviše u Banjaluci, slede OVI gradovi!

Bosna i Hercegovina -

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj je potvrđeno 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom, tako da ih je sada ukupno 706.

Od toga, 22 osobe su iz Banjaluke, četiri iz Gradiške, po dve osobe su iz Laktaša, Kozarske Dubice i Doboja i po jedna osoba iz Dervente, Kotor Varoši i Kneževa.

Reč je o 16 žena i 19 muškaraca. Sedam žena su srednje životne dobi, tri su mlađe i šest žena je starije životne dobi. Četiri muškarca su mlađe životne dobi, deset srednje i pet muškarca su starije životne dobi.

Hospitalizovano je 11 osoba, dok će ostali biti izolovani u skladu sa procedurom.

Dvadeset osoba nije moglo da navede kontakt s pozitivnom osobom, dok su ostale osobe imale kontakt s ranije potvrđenim slučajevima.

Među potvrđenim slučajevima je i pet zdravstvenih radnika (jedan doktor medicine i dve medicinske sestre u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i dve medicinske sestre u Bolnici u Doboju).

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 časa testirano je i još 70 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, Doboja i Gradiške kao i 36 osoba koje rade ili borave u domovima za starija lica i svi rezultati testa su negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 706 slučajeva virusa korona, od posledica COVID 19 preminulo je 26 osoba, a oporavilo se 357 osoba.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track