DERNEK U SARAJEVU U DOBA KORONE: Šokirali javnost! Kažnjeni Hari Mata Hari, Halid Bešlić, ministar... SNIMAK ODAO SVE
Foto: Youtube/Klix.ba

nisu poštovali mere

DERNEK U SARAJEVU U DOBA KORONE: Šokirali javnost! Kažnjeni Hari Mata Hari, Halid Bešlić, ministar... SNIMAK ODAO SVE

Bosna i Hercegovina -

Službenici MUP-a Kantona Sarajevo izdali su 19 prekršajnih naloga osobama koje su identifikovali i zatekli na skandaloznom korona-derneku koji je održan iza zaključanih vrata restorana Golf

Uprkos apelima vlasti BiH da se i dalje vodi računa iako su određene mere popustile, na okupljanju u Sarajevu pojavili su se i pevači, političari i član kriznog štaba.

Vlasti u BiH počele su sa postepenim popuštanjem mera koje su bile na snazi zbog epidemije koronavirusa, ali još uvek su na snazi zabrane okupljanja i obavezno držanje distance od dva metra.

Mirza Hadžiabdić iz Odeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo rekao je za Klix.ba da su sve osobe koje su identifikovane ili zatečene na mestu dobile prekršajne naloge. Minimalna novčana kazna za kršenje socijalne distance iznosi 500 KM (oko 250 evra).

"Nastavlja se daljnji rad na identifikaciji svih osoba koje su bile učesnici zabave u navedenom objektu, u vreme kada je rad ugostiteljskih objekata zabranjen", dodao je Hadžiabdić.

Utvrđuje se i koje osobe su prekršile naredbu o zabrani kretanja osobama starijim od 65 godina.

"Odmah je ostvarena neophodna saradnja s nadležnom inspekcijom kojoj će biti dostavljena informacija o radu ugostiteljskog objekta u vreme trajanja zabrane rada kako bi poduzeli mere i radnje iz svoje nadležnosti", dodao je Hadžiabdić.

Prekršajni nalozi su izdati zbog kršenja naredbi Federalnog štaba civilne zaštite odnosno Kriznog štaba KS, koje su na snazi s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa.

Sinoćnja zabava je šokirala kompletnu bosansku javnost. Građani su posebno ogorčeni jer oni koji bi morali biti primer ostalima zapravo krše zakon i to čak ne kriju, dok istovremeno građani sede u svojim domovima skoro dva meseca i slušaju preporuke nadležnih organa.

To je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko.

"Ovo što se danas desilo je sramotno, u pitanju su ljudi koji trebaju biti primer građanima kada je reč o poštovanju mera. Ovo je za najveću moguću osudu", rekao nam je Jusko.

Objekat "Golf" je zatvoren, a od prisutnih su uzeti podaci, uključujući i vlasnika restorana u kojem se sve odigralo. Osim toga, načinjena je i zabeleška za inspekciju koja je upućena u objekat.

Kako klix.ba piše, slavlju koje je organizovano povodom proslave rođendana lekara Jusufa Šabanovića, prisustvovali su državni ministar Staša Košarac, pevači Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Slađana Mandić, Semir Cerić Koke... Među prisutnima je bio i Ajlin Ahmić koji je pre pet godina osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog šverca kanabisa i koji je sklopio nagodbu s Tužilaštvom BiH.

Foto: Printscreen Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track