Najnovije vesti

ZBOG MISE ZA KRVNIKE SARAJEVO POD OPSADOM: Policija izdala uputstvo za kretanje oko katedrale! (VIDEO)
Foto: Avaz.ba

bruka

ZBOG MISE ZA KRVNIKE SARAJEVO POD OPSADOM: Policija izdala uputstvo za kretanje oko katedrale! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Sa početkom u 12:15 sati danas se održava misa za krvnike iz Blajburga u Katedrali „Presvetog srca Isusova“.

Sarajevska policija oglasila se u vezi ovog događaja. Poznato je da je ovaj događaj izazvao niz reakcija javnosti, ambasada, antifašista...

"U cilju održavanja stanja sigurnosti na navedenom lokalitetu, kao i sigurnog održavanja navedenog verskog obreda, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pristupila je planskim aktivnostima, te će u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, danas u periodu od 9 sati do završetka vjerskog obreda, pa će tako biti obustavljen saobraćaj i za motorna vozila ali i za pešake", najavljeno je iz policije.

Zbog sprovođenja mera osiguranja danas od 9 sati obustavlja se u Sarajevu saobraćaj (kretanje vozila i parkiranje), kao i kretanje pešaka, na delu ulica: Mula Mustafe Bašeskije, Pehlivanuša, Dženetića čikma, Niže banje, Josipa Štadlera, Trg fra Grge Martića, Ferhadija i Štrosmajerova.

Apeliraju na građane da poštuju instrukcije policijskih službenika na terenu, imaju strpljenja i suzdržite se od kretanja u određenom vremenskom periodu na navedenom lokalitetu.

"Također, molimo vas da ne parkirate i ostavljate vozila u pomenutom vremenskom periodu, u ulicama i mestima koja gravitiraju navedenom verskom obektu", mole iz policije saopšteno je.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...