MILO BI KAO I PAVELIĆ DA SILOM BRIŠE SRPSKO IME: Dodik o UDARU na crkvu u Crnoj Gori i šta se krije iza toga!
Foto: EPA Boris Pejović, Marina Lopičić

reagovanje

MILO BI KAO I PAVELIĆ DA SILOM BRIŠE SRPSKO IME: Dodik o UDARU na crkvu u Crnoj Gori i šta se krije iza toga!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da su Srpska pravoslavna crkva i srpski narod u Crnoj Gori postojali pre njega i drugih koji pokušavaju na silu da izbrišu srpsko ime.

Dodik je rekao da ideja o novoj crkvi u Crnoj Gori nije nova, a da Đukanović pokušava da rehabilituje loše projekte iz prošlosti "koje možemo videti i kod Ante Pavelića i mnogih drugih koji su hteli da na ovaj način razjedine srpski narod".

Dodik je kazao da Đukanoviću nije bio potreban konflikt konflikt sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ocenivši da je smisao politike koju sprovodi Đukanović upravo pokušaj razgradnje SPC.

foto: EPA Boris Pejović

"Sada slobodno mogu reći da je to državna politika Crne Gore. Ako predsednik Crne Gore najavi to kao cilj onda je jasno da je u pitanju sprovođenje državne politike. Zato je sada naša obaveza, svih nas koji smo predstavnici srpskog naroda, da dokažemo pogubnost te politike, i da svi zajedno, jedinstveno, stanemo u odbrani srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve", poručio je Dodik.

Kako je naveo, reč je o opasnoj nameri Đukanovića da od resursa srpskoga naroda, odnosno Crkve gradi neku novu crkvu, ocenivši da je bilo pametnije da je Crna Gora gradila saradnju sa SPC.

"Naša crkva u Crnoj Gori nikada nije osporila državnost Crne Gore. Zato sada graditi neprijatelje u srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi deluje kao jedini izlaz crnogorskoj vlasti za očuvanje koncepta koji nema realnu podršku u samom narodu", zaključio je Dodik.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track