Najnovije vesti

TUŽITELJKI PRETE SMRĆU ZBOG AFERE RESPIRATORI: Gordana Tadić tražila pritvor za premijera Federacije pa dobila pretnje!
Foto: Youtube prtscr / BHRT

opasno

TUŽITELJKI PRETE SMRĆU ZBOG AFERE RESPIRATORI: Gordana Tadić tražila pritvor za premijera Federacije pa dobila pretnje!

Bosna i Hercegovina

Nakon što je tražila da se premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću odredi jednomesečni pritvor zbog afere "respiratori" glavna tužiteljka Gordana Tadić i njena porodica dobiil su pretnje smrću.

Novalić je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode, a pretnje Tadićevoj potvrdio je novinarima ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Fahrudin Radončić.

Dodao je da je zbog toga tražio pojačanu zaštitu za tužiteljku i njenu porodicu I da je od direktora bezbednosne agencija SOA tražio informacije u vezi tih pretnji.

"Poziv političara na linč bilo koje osobe iz pravosuđa je nešto što potpuno odbacujem", kazao je Radončić. 

Prethodno je predsednik Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH Milan Tegeltija izjavio za Srnu da ga je Tadićeva sinoć obavestila da su njoj i sinu upućene pretnje koje ugrožavaju njihovu bezbednost. 

"Ovakve pretnje i ugrožavanje lične bezbednosti nosilaca pravosudnih funkcija posledica su političkih etiketiranja i targetiranja glavnog tužioca i postupajućih tužilaca kao svojevrsnih neprijatelja države i jednog naroda", upozorio je Tegeltija.

Naveo je da su poslednjih dana izrečene "očigledne i izuzetno opasne političke izjave" upućene nosiocima pravosudnih funkcija, posebno glavnom tužiocu i postupajućim tužiocima tužilaštva BiH, a u vezi s predmetom koji se odnosi na nabavku respiratora u Federaciji BiH.

"Ovakvim izjavama se ne samo vrši očigledan politički pritisak na pravosudne institucije u pojedinačnom predmetu s ciljem prejudiciranja ishoda krivičnog postupka i donošenja određenih odluka, nego se stvara atmosfera javnog linča prema glavnom tužiocu i postupajućim tužiocima u tom krivičnom predmetu", rekao je Tegeltija. 

Povodom pretnji glavnoj tužiteljki reagovala je i Obaveštajna agencija saopštenjem u kojem navodi da se sve pretnje sakupljaju i analiziraju.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Youtube prtscr / BHRT

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...