SRĐAN (8) ŽIVI U NEDOVRŠENOJ KUĆI, U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI JE IZGUBIO OCA: Kroz suze je rekao šta mu je najveća želja
Foto: Printscreen Youtube/ tvk3

ŽIVOT GA NIJE MAZIO

SRĐAN (8) ŽIVI U NEDOVRŠENOJ KUĆI, U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI JE IZGUBIO OCA: Kroz suze je rekao šta mu je najveća želja

Bosna i Hercegovina -

Siguran krov nad glavom i topla soba u kojoj će sanjati dečačke snove jedina je želja dečaka Srđana Daničića (8) iz sela Šarinci kod Prnjavora, koji sa majkom stanuje u nedovršenom objektu, strepeći svaki put da će nevreme uništiti kuću koju su teškom mukom sazidali, piše Glas Srpske.

Ovu malu porodicu život nikada nije mazio, a gubitak oca i supruga, koji je pre dve godine poginuo u saobraćajnoj nesreći, najveća je muka koja ih je zadesila. Majka Branka Vrhovac ostala je sama sa svojim jedincem, boreći se kako zna i ume da ga othrani i izvede na pravi put.

"Najveća mi je želja da se napravi kuća... i kupatilo. I da imam televizor", rekao je suznih očiju dečak za TVK3.

Preživljavajući dan za danom od poneke dnevnice koju zaradi, nisu u mogućnosti da završe gradnju kuće koju je započela sa suprugom Željkom.

Kako bi Srđanova kuća postala sigurno utočište, Prnjavorčani plemenitog srca pokrenuli su humanitarnu akciju "Za Srđanovu kuću", koja je za svega nekoliko dana ganula srca mnogih.

"U životu ne tražimo mnogo, samo da smo zdravi i da imamo ono osnovno. Verujem u dobre ljude. Sami ne možemo, a sve dok ima plemenitih ljudi znam da će moj Srđan imati srećno detinjstvo", kazala je Branka, zahvalivši svima koji je zovu i žele da pomognu njoj i njenom sinu. Branka je dodala da im je preko potrebno kupatilo i siguran krov.

Ova hrabra majka za svog jedinca kaže da je odlikaš u školi, te da je dobro i vredno dete koje ne traži ništa. Jedina želja mu je, dodala je, topao dom, u kojem će izrastati u plemenitog čoveka.

Slaviša Malešević, rodom iz susednog sela Vršani, koji živi i radi u Švajcarskoj, pokrenuo je akciju zajedno sa prijateljima iz Prnjavora kako bi na licu malenog Srđana zablistao osmeh. Istakao je da je upoznat sa problemima ove porodice, te da se sa prijateljima iz Prnjavora veoma brzo organizovao da pokrenu akciju.

Podršku ovoj akciji pružiće i opština Prnjavor.

"Upoznati smo sa problemima ove porodice i rado smo se uključili u akciju. Služba je izašla na lice mesta, utvrdila šta je potrebno i opština će obezbediti građevinski materijal. Najveća stavka je izgradnja krova i verujem da ćemo svi zajedno to uskoro rešiti", rekao je načelnik opštine Darko Tomaš.

Kurir.rs/Glas Srpske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track