EMIR HTEO DA UBIJE MAJKU SATAROM, ONA NA SUDU PORUČILA: Zlato moje, to je moj jedinac, ništa mu ne zameram
Foto: Profimedia

neverovatan slučaj iz banjaluke

EMIR HTEO DA UBIJE MAJKU SATAROM, ONA NA SUDU PORUČILA: Zlato moje, to je moj jedinac, ništa mu ne zameram

Bosna i Hercegovina -

Čitanjem optužnice u Okružnom sudu u Banjaluci počelo je suđenje Emiru B. (45) za pokušaj ubistva njegove majke Razije I. (75), koju je satarom udario u glavu, da bi je potom davio kaišem i na kraju odustao od zločina.

Prema optužnici, zločin je počinio u stanju neuračunljivosti, jer ima retku bolest - teški duševni poremećaj sa sumanutom idejom milosrđa. Zbog toga je tužilaštvo zatražilo da mu se izrekne mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Zločin je počinjen 16. marta ove godine. U optužnici se navodi da je Emir zbog ličnih problema i teške porodične situacije počeo da planira majčino ubistvo. Kritične večeri je bio u alkoholisanom stanju i posle kraće svađe tupom stranom satare je više puta udario majku u glavu.

Zatim je uzeo kaiš i stezao joj ga oko vrata, sve dok joj usne nisu poplavile i počela da krklja, pa je odustao od zločina i pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Razija I. je saslušana kao svedok tužilaštva. Po ulasku u sudnicu sinu se obraćala rečima "zlato moje", a kasnije je utvrdila da mu ništa ne zamera i da joj ne bi bio problem da ponovo žive zajedno. Pokušala je i da dodirne sina, ali joj sudska policija to nije dozvolila.

foto: Profimedia

"To je moj jedinac. Bio je dobro dete. Nismo se svađali i bili smo u divnim odnosima. Zbog problema na poslu, ali i traumatičih iskustava iz rata, u sebi je gomilao strah i zbog toga počeo uzimati antidepresive", ispričala je Razija I.

Ona kaže da se kritičnog dana Emir osećao na rakiju, te da mu je rekla da to neće tolerisati. Nije joj se suprostavio, zajedno su večerali, a kada je otišla u kupatilo došao je za njom sa satarom u rukama. Mislila je da je šala, sve dok je nije udario u glavu.

"Rekla sam "prestani, zovi hitnu, ide mi krv". Onda je uzeo kaiš i počeo da me davi i ja sam se onesvestila", rekla je Razija.

Potvrdila je da je u istrazi rekla da je sin hteo da je ubije iz milosrđa, jer je jednom prilikom kada se teško razbolela rekao: "Mama, žao mi je što nemam pištolj da ti skratim muke".

"To je moje zlato! Drago mi je što je ovo uradio meni, a ne daj bože nekom drugom", rekla je Razija, kojoj je sin na kraju svedočenja rekao: "Mama, volim te puno".

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track