POTOP U SREBRENICI, VODA UŠLA U KUĆE: Stoka ugrožena, usevi skroz uništeni (FOTO)
Foto: Anadolija/Adem Mehmedović

MEŠTANI dežurali celu noć

POTOP U SREBRENICI, VODA UŠLA U KUĆE: Stoka ugrožena, usevi skroz uništeni (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Obilne kiše uzrokovale su probleme na području opštine Srebrenica. U naselju Zeleni Jadar izlila se reka Jadar i poplavila poljoprivredno zemljište, pomoćne objekte, kao i desetak stambenih objekata.

"Prema selima Slapovići i Skenderovići imamo problem. Voda je uništila dva mosta. Imamo i jedno klizište prema Karačićima. Usevi duž Jadra, kako maline, tako i kukuruz, uništeni su. Stajski objekti su poplavljeni, a stanovništvo je moralo da pomeri stoku. Situacija nije dobra", kazao je Bego Bektić, načelnik odeljenja za društvene delatnosti i Civilne zaštite u opštini Srebrenica i dodao da je neprohodan put za naselje Šubin.

foto: Anadolija/Adem Mehmedović

Bektić je dodao da su poplavljeni i stambeni objekti u naselju Zeleni Jadar.

"Imamo desetak poplavljenih stambenih objekata. Nažalost, voda je ušla u objekte koji su blizu reke. Situacija je nepredvidiva. Nadamo se da će padavine prestati. Očekujemo bolje vreme u narednim danima. Ipak, nama najveći problem prave potoci koji teku, i uzrokuju dosta problema. U narednim danima ćemo da zbrajamo štete", istakao je Bektić.

foto: Anadolija/Adem Mehmedović

Radetu Mitroviću je voda ušla u kuću. Trenutno mu je kuća odsečena od glavnog puta zbog nabujalog Jadra.

foto: Anadolija/Adem Mehmedović

"Katastrofa. Bilo je vode u kući, sad je smanjilo. Ima dosta štete. Samo da prođe sve", kazao je Mitrović s prozora svoje poplavljene kuće.

Sanela Avdić je kazala da su njenom domaćinstvu poplavljeni pomoćni objekti gde je smeštena stoka.

foto: Anadolija/Adem Mehmedović

"Morali smo da izvedemo stoku, izvući. Celu noć smo dežurali. Imamo zasejano gotovo pedeset dunuma kukuruza, i od tog neće biti ništa, jer je sve poplavljeno. Sve ovo podseća na 2014. godinu. Nadamo se da će prestati kiša", rekla je Avdićeva.

Kurir.rs/Anadolija Foto: Anadolija/Adem Mehmedović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track