Najnovije vesti

MIGRANT BEŽAO OD POLICIJE, PA UBO SARAJLIJU NOŽEM: Pokušao da napadne i policajca! Dramatična potera na Baščaršiji
Foto: Profimedia

BIH

MIGRANT BEŽAO OD POLICIJE, PA UBO SARAJLIJU NOŽEM: Pokušao da napadne i policajca! Dramatična potera na Baščaršiji

Bosna i Hercegovina

Prava drama odigrala se u noći sa četvrtka na petak, nakon što su alarmirani policajci iz starog dela Sarajeva da je slomljen izlog na jednoj radnji u ulici Bravadžiluk na Baščaršiji, saznaje "Avaz".

Migrant iz Maroka slomio je izlog na radnji, a u tom momentu je naišao policajac u civilu. Lopov je krenuo da beži, a u poteru je krenuo policajac kojem su se pridružila još dvojica uniformisanih kolega.

Policajci su uzalud u više navrata govorili "stop, policija". Sve je čuo jedan mladić koji je odlučio pomoći policiji. Njegov potez ga umalo nije koštao glave, jer je migrant bio naoružan s nožem. U trenutku kada je hrabri Sarajlija pokušao da ga zaustavi i savlada, migrant je izvukao nož i ubo ga u rame.

Tu nije bio kraj drami, jer je migrant nastavio da beži. Policajci su uspeli da ga sustignu tek kod osnovne škole Edhem Mulabdić. Ratoborni migrant je ponovo krenuo s nožem u napad, ovog puta na policajca.

Nakon što su ga razoružali i savladali, predat je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Povređeni mladić zadobio je lakše povrede, prenosi Avaz.ba

Marokanac H.L. (18) se tako sumnjiči za tri krivična dela - napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, nanošenje lakih povreda, kao i oštećenje tuđe stvari.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...