Najnovije vesti

KORONA U ZVORNIČKOJ BOLNICI: Zaraženi direktor, 2 lekara i još 8 radnika, rad ustanove nije ugrožen
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

svi su u izolaciji

KORONA U ZVORNIČKOJ BOLNICI: Zaraženi direktor, 2 lekara i još 8 radnika, rad ustanove nije ugrožen

Bosna i Hercegovina

U zvorničkoj Opštoj bolnici virusom korona zaraženi su direktor, dva lekara, šest medicinskih sestara i dva nemedicinska radnika, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

Svi zaraženi radnici bolnice dolazili su u kontakt sa virusom tokom obavljanja svojih svakodnevnih aktivnosti i pružanja medicinskih usluga dok je kod direktora bolnice, najverovatnije, u pitanju porodični klaster.

U saopštenju se dodaju da su svi rizični kontakti izolovani i stavljeni pod pojačan nadzor.

U periodu kućne izolacije direktora Opšte bolnice Zvornik, rukovođenje ustanovom preuzeli su zamenik direktora Nataša Ivanović, kao i pomoćnik direktora Branislav Perić, sa kojima je direktor u svakodnevnoj komunikaciji.

Zahvaljujući poštovanju mera zaštite koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i preporuka intrahospitalne komisije, u Opštoj bolnici nije došlo do širenja virusa među osobljem tako da su navedeni slučajevi zaraze uglavnom izolovani slučajevi gde je do zaraze dolazilo samo kod jednog radnika odeljenja, odnosno, službe usled kontakta sa zaraženim pacijentima.

Opšta bolnica Zvornik, iako pod velikim pritiskom izazvanim većim prilivom pacijenata obolelih od virusa korona, uspešno organizuje rad svih službi na način da je osoblje organizovano u timove, koji se periodično menjaju, kako bi se smanjio kontakt među zaposlenima.

Medicinskog osoblja ima dovoljno tako da rad bolnice nije ugrožen. Osoblje redovno nosi zaštitnu opremu koje, takođe, ima dovoljno, navodi se u saopštenju

Iz Opšte bolnice mole stanovništvo regije da se ponaša odgovorno i poštuje propisane mere zaštite.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...