SINIŠA ŠAKIĆ NOSIO MASKIRNU UNIFORMU KAD JE UBIO ĆULUMA: Evo šta je sve pronađeno tokom pretresa (FOTO, VIDEO)
Foto: ATV

osumnjičen za ubistvo slaviše ćuluma

SINIŠA ŠAKIĆ NOSIO MASKIRNU UNIFORMU KAD JE UBIO ĆULUMA: Evo šta je sve pronađeno tokom pretresa (FOTO, VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, uz asistenciju SAJ-a, pretresli su nekoliko lokacija u Banjaluci koje koristi Siniša Šakić.

Tom prilikom pronađena je i oduzeta maskirna uniforma za koju postoji sumnja da ju je koristio prilikom ubistva Slaviše Ćuluma, motorne kacige, pištolj „glok“ sa izbrušenim serijskim brojem sa mecima, više mobilnih telefona, novac, putničko motorno vozilo „BMW“, motocikl skuter „T max“, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnog dela.

1 / 6 Foto: ATV

Osumnjičenog za ubistvo Slaviše Ćuluma policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice i Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su danas Republičkom javnom tužilaštvu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Slaviša Ćulum ubijen je 15. maja u svom automobilu u klasičnoj sačekuši.

Ubijen je u dvorištu porodične kuće u Dragočaju kod Banjaluke, i to pred majkom koja je ubistvo i prijavila policiji.

Slaviša Ćulum
Slaviša Ćulum foto: ATVBL

Ćulum je bio i jedan od 14 osumnjičenih u akciji "Trezor" koje je MUP Republike Srpske sumnjičio za osam pljački teških čak dva miliona maraka i druga krivična dela.

Zbog pljačke banke bio je osuđen na sedam godina i tri meseca zatvora. Nakon izricanja presude i izlaska Sudskog veća, pljunuo je tužioca Slobodana Salića.

Njegov mlađi brat Nedeljko Ćulum ubijen je kada je imao 19 godina.

Likvidiran je u pucnjavi 24. aprila 2010. godine. Slaviša je posle ovog vatrenog obračuna optužen za pokušaj ubistva Jovana Jošila i 2011. godine osuđen je na 7 godina zatvora.

Kurir.rs/Atvbl

Foto: ATV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track