KOMŠIJE SU SE PLAŠILE SVIREPE RAMZE: Muža je ubila sa 40 udaraca budakom po glavi, a sada je sekirom iskasapila majku
Foto: Profimedia

kozluk

KOMŠIJE SU SE PLAŠILE SVIREPE RAMZE: Muža je ubila sa 40 udaraca budakom po glavi, a sada je sekirom iskasapila majku

Bosna i Hercegovina -

Ramza Karajčić (62) iz Kozluka, kod Zvornika, uhapšena je zbog sumnje da je u utorak ubila svoju majku Namku Kokić (83), tako što ju je sekirom udarala po glavi. Sve se dogodilo u porodičnoj kući, gde su njih dve zajedno živele.

Kako saznajemo, zločinu je prethodila svađa između ćerke i majke tokom koje je Ramza zgrabila sekiru i majku više puta udarila po glavi. Nakon stravičnog zločina, Ramza je otišla u policiju i sama prijavila šta je uradila.

"Žena je, vidno uzrujana i uznemirena, oko 18.30 došla u Policijsku stanicu u Kozluku i dežurnom policajcu prijavila da je ubila majku. Sve je detaljno opisala i rekla da je telo ostalo u kući. Patrola je izašla na teren i u jednoj sobi zatekla okrvavljeno telo starice. Pomoći joj nije bilo", rekao je za "Novosti" izvor iz policije.

Portparol PU Zvornik Miljan Bobar kaže da je uviđaj izvršio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini u saradnji sa policijskim službenicima PU Zvornik i uz prisustvo lekara mrtvozornika.

Ubila i muža

Inače, Ramza je već osuđivana zbog ubistsva, i to svog muža Ramadana Karajčića (52) kojeg je 30. juna 2009 godine zatukla sa najmanje 41 udarcem budakom po glavi i grudima. Zbog tog zločina Okružni sud u Bijeljini osudio ju je na pet godina zatvora, uz niz olakšavajućih okolnosti.

Kobnog dana Ramadan i Ramza su bili u poseti kod njenog brata Fadila Kokića, u čijoj je kući zločin i počinjen. U presudi se navodi da je motiv ubistva bila neosnovana ljubomora, a zločinu je prethodila žestoka svađa među supružnicima.

Ramadan je nakon svađe legao na sunđer u dnevnom boravku, a Ramza je u naletu besa otišla u kuhinju i dohvatila budak. Vratila se, i dok je Ramadan ležao na leđima, prišla mu je sa leve strane da ga mlati budakom. Udarala ga je dok mu doslovno nije smrskala lobanju, a obdukcijom je utvrđeno da je mužu zadala najmanje 41 udarac po glavi i grudima.

I tada se nakon zločina sama prijavila policiji. Po izlasku iz zatvora živela je u domaćinstvu sa majkom Namkom, sa kojom se nije najbolje slagala i često su se svađale.

Česte svađe s majkom

Ramzina snaja, Zorica Simanić, kaže da je ubistvu prethodila svađa.

"Nismo ništa videli, ali one su se često svađale. Živele su u istoj kući, u dve različite sobe. Nisu se dobro slagale i često su znale da se žestoko posvađaju", rekla je Simanićeva.

Komšije se plašile Ramze

Komšije kažu da su šokirane što se u njihovoj okolini desilo ubistvo. Priznaju da su se pomalo plašili Ramze, jer su znali da je ranije ubila muža.

"Mi sa njom nismo imali problema, ali se sa majkom stalno svađala. Očigledno da je ona bila temipirana bomba i nije nam jasno kako je za onako svirep zločin osuđena na tako mizernu kaznu", govore komšije, koje su insistirale na anonimnosti.

Kurir.rs/Blic/Večernje novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja