BESNI KRAJIŠNICI NA PROTESTU PORUČILI DAFEROVIĆU: Podnesi ostavku, idi u Pakistan! (FOTO)
Foto: E. Trako/ Avaz

protiv migranata

BESNI KRAJIŠNICI NA PROTESTU PORUČILI DAFEROVIĆU: Podnesi ostavku, idi u Pakistan! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Počeli su protesti u Bihaću. Hiljade građana iz Bužima, Cazina, Bosanske Krupe, Ključa, Sanskog Mosta, Velike Kladuše došli su na proteste kako bi iskazali nezadovoljstvo.

Nakon što je proteklih godina, a posebno poslednjih mjeseci eskalirala migrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu, građani odučno dižu svoj glas,a na brojnim transparentima koje su razvili jasno se vidi koga smatraju glavnim krivcima zbog situacije u kojoj se našao njihov kanton.

"Džaferoviću, podnesi ostavku, idi u Pakistan", "Selmo, ako su ti seksi, vodi ih kući sebi, pa ih..", "Gde su naša ljudska prava" neke su od poruka koje se mogu videti na protestima.

1 / 5 Foto: E. Trako/ Avaz

Niko ne može dati tačan podatak koliko se migranata nalazi u Krajini, a građani Unsko-sanskog kantona mjesecima su izloženi provalama, napadima i krađama. ... Blizina granice s Hrvatskom i nebriga viših nivoa vlasti dovele su do toga da su centri ovih gradova postanu preplavljeni migrantima. Građani Krajine stoga postavljaju brojne zahtjeve, na koje se vlasti već mjesecima uglavnom oglušuju.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track