Najnovije vesti

ZATVOREN KAMP ZA MIGRANTE U BIHAĆU: Grupa krenula prema granici sa Hrvatskom, deo otišao u Sarajevo
Foto: Profimedia / ELVIS BARUKCIC / AFP

bih

ZATVOREN KAMP ZA MIGRANTE U BIHAĆU: Grupa krenula prema granici sa Hrvatskom, deo otišao u Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Policija Unsko-sanske županije zatvorila je kamp za smeštaj ilegalnih migranata koji se nalazio u središtu Bihaća premestivši sve osobe koje su se tamo nalazile u kamp u selu Lipa udaljenom dvadesetak kilometara.

"Od večeras nema više nijednog migranta u prihvatnom centru Bira", potvrdio je u večernjim satima Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanske županije dodajući kako je premeštanje migranata proteklo bez poteškoća.

Osamdesetak maloletnika koji su se nalazili u centru smeštenom u krugu nekadašnje fabrike "Bira" premešteno je u novoformirani centar u naselju Borići, a stotine odraslih novi su krov nad glavom dobili u kampu "Lipa", ali neki od njih odmah su odlučili da nastave put ka granici s Hrvatskom dok je manja grupa odlučila da se prebaci u Sarajevo, prenosi Hina.

Kljajić je istakao je da se u prethodne dve godine, kada je u "Biri" boravilo više od hiljadu miganata, potvrdilo da su je smeštaj migranata u središtu urbanih zona loše rešenje.

Sada slede koraci koji bi trebalo da vode i zatvaranju kampa "Miral" u Velikoj Kladuši.

U BiH trenutno boravi više od 7.000 ilegalnih migranata koji nastavljaju da pristižu preko slabo kontrolirane granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...