Najnovije vesti

IRAČANIN UHAPŠEN U SARAJEVU: Pao jedan od glavnih organizatora krijumčarenja migranata! Pronađeno još 14 ilegalaca!
Foto: EPA / Fehim Demir

BIH

IRAČANIN UHAPŠEN U SARAJEVU: Pao jedan od glavnih organizatora krijumčarenja migranata! Pronađeno još 14 ilegalaca!

Bosna i Hercegovina

Inspektori Službe za poslove sa strancima i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obaveštajno-bezbedonosnom agencijom BiH, locirali su i priveli u Sarajevu državljanina Iraka S. J. za koga se smatra da je jedan od glavnih organizatora krijumčarenja migranata.

Akcija je izvedena na osnovu operativnih podataka koje su prikupili inspektori za strance, a privođenje je izvršeno u petak na području Opštine Stari Grad, prenosi portal klix.ba.

Za privedenu osobu je utvrđeno da predstavlja pretnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog svoje povezanosti sa organizovanim kriminalom i izrečena mu je mera proterivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar.

Naime, reč je o osobi koja je jedan od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti.

Prilikom sprovođenja akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koja se dovode u vezu sa S. J. i zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena im je mera proterivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz BiH.

Kurir.rs/Tanjug  Foto: EPA / Fehim Demir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...