Najnovije vesti

MONSTRUM JE LANU UDARAO, GUŠIO, PA NJENO TELO BACIO U REKU: Ni posle godinu dana nema traga ubici mlade Mostarke
Foto: Facebook/Nina Bijedić

njena smrt i dalje misterija

MONSTRUM JE LANU UDARAO, GUŠIO, PA NJENO TELO BACIO U REKU: Ni posle godinu dana nema traga ubici mlade Mostarke

Bosna i Hercegovina

Istražitelji koji rade na ubistvu 19-godišnje Mostarke Lane Bijedić ni nakon godinu dana nisu na tragu ubici.

Na današnji dan, pre godinu dana, 6. oktobra 2019. godine, njeno telo pronašao je ribar u koritu reke Studenčice ispod vijadukta auto-puta u Zvirovićima na samoj granici Ljubuškog i Čapljine, odnosno Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Tokom istrage saslušano je više od 150 svedoka, a obavljeni su i informativni razgovori sa svim osobama koje su se tog dana kretale na relaciji Mostar - Čapljina - Ljubuški, kao i vijaduktom ispod kojeg je 6. oktobra 2019. pronađeno telo.

foto: Avaz.ba

U mostarskoj bolnici tada je obavljena obdukcija nesrećne devojke, kojom je utvrđeno da je ubijena, prenosi Avaz.ba.

Pronađeno je, naime, više tragova udaraca u predelu glave kao i tragovi gušenja. Svirepi ubica je potom Lanu bacio u reku. Iako su se pojavile informacije da je devojka možda i silovana, ispostavilo se da to nije tačno.

Majka ubijene Mostarke Lane Bijedić, Nina Bijedić, se potresnom objavom na društvenim mrežama oprostila od svoje ubijene ćerke. Kasnije je napustila BiH i otišla da živi u Beograd.

foto: Avaz.ba

Smrt mlade devojke i dalje misterija

Lanin nestanak je 6. oktobra policiji prijavila majka Nina, nakon što joj se ćerka, koja je u poslepodnevnim satima trebalo da otputuje u Sarajevo na studije, nije javljala na telefonske pozive.

Nesrećna devojka je u prepodnevnim satima majci kazala da će s prijateljicom otići na kafu, ali se, iz potpuno nepoznatih razloga, autobusom iz Mostara zaputila u Čapljinu, što je otkriveno snimcima s nadzornih kamera. S autobuske stanice u Čapljini je pešačila više od pet kilometara do mesta Trebižat, gde joj se gubi trag.

Zanimljivo je da je njeno kretanje zabeleženo i na vijaduktu ispod kojeg je telo nađeno.

foto: Printscreen: Facebook/Srednja građevinska škola Mostar

Veštačenja bez rezultata

Rezultati veštačenja njenog telefona, koji je, podsetimo, otključan u jednoj agenciji u Nemačkoj, njene odeće, beleški i tragova izuzetih s lica mesta, kao i toksikološke analize, bili su praktično beskorisni.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Facebook/Nina Bijedić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...