LEKARI OPŠTE BOLNICE U SARAJEVU NEGODUJU: Sramotno je da se pored 900 praznih kreveta bolesnici smeštaju u škole ili sportske hale
Foto: Youtube/Prim.dr. Abdulah Nakaš Sarajevo

haos u kantonu sarajevu

LEKARI OPŠTE BOLNICE U SARAJEVU NEGODUJU: Sramotno je da se pored 900 praznih kreveta bolesnici smeštaju u škole ili sportske hale

Bosna i Hercegovina -

Upravni odbor Opšte bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu saopštio je da je sramotno da se pored 900 praznih bolesničkih kreveta u Kantonu Sarajevo bolesnici smeštaju u škole, studentske domove, sportske hale, obdaništa i slično.

"Na sednici Vlade KS i članova Kriznog štaba, jučer i danas, bili su prisutni predstavnici Opšte bolnice koji su izneli predlog da se svi bolnički kapaciteti u KS stave na raspolaganje za lečenje lakših i srednje teških oblika COVID infekcije, da se u funkciju lečenja stavi infektivna klinika KCUS-a, a da svi teški oblici nastave da se leče kao i dosad, na klinici Podhrastovi", rečeno je.

Međutim, istakli su da je nakon odlaska sa sednice predstavnika bolnice došlo do potpune izmene dogovorenih stavova.

"Vlada KS je podlegla pritiscima neformalnih centara moći i donela odluke koje, ponavljamo, nisu usaglašene, potpuno iskrivljene, i koje se kose sa medicinskom strukom i koje su u krajnjoj liniji nehumane, neempatične, i što je najvažnije, opasne po zdravlje građana", stoji u saopštenju.

Zaključak Upravnog odbora bolnice je da se bolesnici moraju lečiti u bolnicama, a ne u objektima koji nemaju namenu za lečenje bolesnika, sa nejasno definisanim medicinskim ekipama, udaljenim od bolničke medicinske ustanove kilometrima.

"Sramotno je, neprihvatljivo, i bez opravdanja je da se pored 900 praznih bolesničkih kreveta u Kantonu Sarajevo, bolesnici smeštaju u škole, studentske domove, sportske hale, obdaništa i slično", naveli su.

"Naglašavamo da nema mesta panici, da zdavstveni sistem nije pred kolapsom, te pozivamo sve da se uzdrže od širenja panike i defetizma među stanovništvom, a mi, zdravstveni radnici, obećavamo da ćemo svima pružiti adekvatno bolničko lečenje", saopćio je UO Opšte bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track