Najnovije vesti

ZLATKO JE PREŽIVEO KLINIČKU SMRT I POSLE 93 DANA POBEDIO KORONU: 27 dana bio na respiratoru, a sada je konačno kod kuće (VIDEO)
Foto: Facebook/Federalna.ba

namučio se u bolnici

ZLATKO JE PREŽIVEO KLINIČKU SMRT I POSLE 93 DANA POBEDIO KORONU: 27 dana bio na respiratoru, a sada je konačno kod kuće (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Zlatko Anđelić (50) iz Kiseljaka pobedio je Covid-19 nakon čak 93 dana provedena u bolnici, od čega je 27 bio na respiratoru, a preživeo je i kliničku smrt.

Lekari kažu da se radi o pomeranju granica u borbi s opasnim virusom.

Iako teškog i nesigurnog koraka zbog telesne slabosti, Anđelić je, s osmehom na licu, u pratnji porodice napustio Hrvatsku bolnicu Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

Rekao je kako je pogrešio jer se u junu kasno javio lekarima.

"Nažalost, mislim da će koronu morati svako da preboli, samo je moj savet, na prvi simptom ne čekati nikoga, ne slušati nikoga, nego pravo lekaru. Ja sam se zapustio, sabralo se desetak dana, a to je bilo već kasno", rekao je Anđelić. Pozvao je sve da budu odgovorni, pridržavaju se mera i čuvaju zdravlje.

Anđelić je više od tri meseca proveo u bolnicama, nekoliko puta je stavljan i skidan s respiratora, na kojem je proveo dvadeset i sedam dana, preživeo kliničku smrt i ostao na životu.

"Moglo bi se reći da je Zlatko pomerio neke standarde. Sve moguće komplikacije koje je neko mogao da razvije na respiratoru, bile su prisutne kod Zlatka", rekao je šef anestezije bolnice u Novoj Biloj dr Marko Androšević.

Kurir.rs/FTV

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...