ŠOK SNIMAK IZ SARAJEVSKOG NOĆNOG KLUBA: Žurka istog dana kada su zabranjena okupljanja! (VIDEO)
Foto: Screenshot Tviter video

bruka

ŠOK SNIMAK IZ SARAJEVSKOG NOĆNOG KLUBA: Žurka istog dana kada su zabranjena okupljanja! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Na instagram profilu sarajevskog kluba objavljen je video na kojem se vidi više osoba kako uz muziku uživaju i provode se u noćnom izlasku.

Snimak je objavljen sinoć, dakle poslije produženja naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo a koja se odnosi na dozvoljen broj osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, u cilju daljeg praćenja situacije i preduzimanja mera radi sprečavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja.

"Zabranjuje se okupljanje više od 30 osoba u zatvorenom prostoru i više od 60 osoba na otvorenom prostoru. Navedena zabrana se odnosi i na dženaze/sahrane/sprovode, kao i druge vjerske i političke skupove, venčanja, proslave, seminare, kongrese, komemoracije, obežavanje godišnjica i slično. Sva okupljanja unutar navedenih ograničenja moraju se odvijati u prostoru koji omogućuje obaveznu fizičku distancu od najmanje dva (2) metra između osoba, osim članova istog domaćinstva", navedeno je u novoj naredbi Kriznog štaba.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track