DILEME VIŠE NEMA: Mladen Grujičić ponovo pobedio na izborima za gradonačelnika Srebrenice
Foto: Profimedia

PROMENE NE MOGU DA DONESU NI GLASOVI KOJI STIŽU POŠTOM

DILEME VIŠE NEMA: Mladen Grujičić ponovo pobedio na izborima za gradonačelnika Srebrenice

Bosna i Hercegovina -

Izbori su bili i prošli, a Srebreničani su rekli svoje, poručuje dvostruki pobednik u trci za gradonačelnika tog grada Mladen Grujičić.

Pošto je još 2016. godine pobedio tadašnjeg gradonačelnika Ćamila Durakovića, Mladen Grujičić ponovo slavi. Ubedljivo je pobedio na izborima za gradonačelnika Srebrenice, a stabilnu većinu koju je dobio neće moći da poremete ni glasovi koji stižu poštom.

To je potvrdio i zamenik načelnika opštine Srebrenica i nosilac liste "Moja adresa: Srebrenica" Hamdija Fejzić, koji je priznao nesumnjivu pobedu liste "Zajedno za Srebrenicu" i kandidata Mladena Grujičića.

Podsećamo, u okviru liste "Moja adresa: Srebrenica" su SDA, SBB, Stranka za BiH, SBB i PDA, pa potvrda Grujičićeve pobede ima i dodatnu težinu, pošto i sami priznaju da njihov kandidat za gradonačelnika Alija Tabaković ni glasovima koji stižu poštom ne može dostići broj glasova koji ima Grujičić.

Naravno da oni kojima ne odgovara Grujičićeva pobeda i dalje spekulišu i pokušavaju lov u mutnom, ali njegova pobeda je, sada je već jasno, toliko čista da je ne mogu pomutiti nikakvi spinovi i spekulacije.

U samom gradu opšta ocena je da će izjava Hamdije Fejzića koji priznaje Grujičićevu pobedu doprineti spuštanju tenzija izazvanih uopozorenjima da bi glasovi iz inostranstva mogli biti zloupotrebljeni u korist njihovog kandidata. U skladu sa ubedljivom pobedom Mladena Grujičića je i činjenica da će Koalicija "Zajedno za Srebrenicu", sastavljena od svih srpskih stranaka u tom gradu, u skupštini opštine imati 11 od 21 odborničkog mesta, što čini apsolutnu većinu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track