SRUŠIO SE ZID STARE OPŠTINE U MOSTARU: Teško je povređen radnik, kolege svedočile dramatičnom prizoru, izvukli ga iz ruševina
Foto: Avaz.ba

bih

SRUŠIO SE ZID STARE OPŠTINE U MOSTARU: Teško je povređen radnik, kolege svedočile dramatičnom prizoru, izvukli ga iz ruševina

Bosna i Hercegovina -

U Mostaru je juče teško povređen radnik nakon što se na njega obrušila pregrada u unutrašnjosti objekta Stare opštine, poznatom kao zgrada Zema ili Nama.

Radnik je brzom reakcijom građana i radnika obližnjih ustanova,a posebno medicinskog osoblja iz ambulante prekoputa Name odmah izvučen ispod materijala koji se obrušio na njega, pa ga je ekipa Hitne pomoći odvezla do Kantonalne bolnice Dr Safet Mujić.

Očevici su ispričali da je prizor bio zastrašujući. Slučaj je odmah prijavljen vatrogascima koji su pomogli radnicima da izvuku kolegu ispod ruševine.

"Dobili smo dojavu od medicinskog tehničara da trebaju našu pomoć kako bi radnika izvukli ispod materijala i šuta koji su se obrušili na njega. Nakon naše intervencije je vozilom Hitne medicinske pomoći odvezen u Kantonalnu bolnicu 'Dr. Safet Mujić' u Mostaru", kazao je za Klix.ba dežurni iz PVJ Mostar.

Do nesreće je došlo, nakon što je radnik pao, pa se zid obrušio na njega, pa je više osoba zadobilo telesne povrede.

Radnici koje smo zatekli na mestu događaja kažu kako je bilo zastrašujuće kada se počeo obrušavati zid zgrade.

Kazali su kako je ovo zaista opasan posao i da uvek postoji rizik od nesretnih slučajeva prilikom obnove ruševnih zgrada kako za radnike tako i za prolaznike.

Inače, na ovom objektu se izvode radovi na uklanjanju nestabilnih delova i zaštiti od obrušavanja. Reč je o objektu koji je devastiran i koji od rata nije obnovljen.

Kurir.rs/Avaz.ba/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track