KOMŠIJE STIGLE PREKASNO: Novi detalji tragedije u kojoj je nastradalo osmoro! U BiH Dan žalosti sutra, a u Federaciji 4. januara
Foto: Avaz.ba

poznat identitet žrtava

KOMŠIJE STIGLE PREKASNO: Novi detalji tragedije u kojoj je nastradalo osmoro! U BiH Dan žalosti sutra, a u Federaciji 4. januara

Bosna i Hercegovina -

Osam žrtava, uključujući četiri mladića i četiri devojke, crni je bilans neviđene tragedije koja je potresla Bosnu i Hercegovinu.

Ove informacije su za Avaz potvrđene iz nekoliko policijskih izvora. Zna se identitet žrtava strašne tragedije u Tribistovu kod Posušja.

Kako piše „Večernji.ba“, usled gušenja plinom u vikendici smrtno su stradali Ivan M. (19), Stipe R.(19), Mirela R. (19), Žana P.(19), Mia S. (19), Stipe P. (19), Marija P.(19) Stjepan J.(19).

Njihova tela pronađena su jutros, nakon čega je alarmirana policija. Policija je blokirala put do vikendice u kojoj su trebali. Policija je dobila poziv u 22 sata.

"Policijski službenici su na terenu, vrše uviđaj na licu mesta, nakon toga ćemo imati više informacija", rekla je Martina Medić, portparol

Jutros oko 10 sati pripadnici Policijske stanice Posušje obavešteni su da je u vikendici u Tribistovu kod Posušja pronađeno nekoliko tela. Sumnjalo se da je u vikendici bila deveta osoba, ali je na kraju utvrđeno da ih je bilo osam. Nažalost, niko nije preživeo.

Da nešto nije u redu, prvi su primetili vikendaši iz susedne vikendice, iznenađeni da niko ne izlazi. Prvo su pokucali na vrata, a pošto se niko nije javio, odlučili su da razbiju staklo na prozoru.

Ušli su u unutrašnjost, gde ih je dočekao stravičan prizor - osam tela. Potom su alarmirali policiju.

Vlada Federacije BiH je na današnjoj 198. hitnoj sednici donela odluku o proglašenju 4. januara 2021. godine Danom žalosti zbog tragedije u Posušju.

Veće ministara Bosne i Hercegovine je danas proglasilo 2. januar 2021. Danom žalosti,.

Kurir.rs/Atv/Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track