PUSTITE JE DA JE VIDIM I ZAGRLIM: Jecaji roditelja mladih nastradalih u Posušju paraju nebo! Policija ih držala 2 kilometra dalje!
Foto: hercegovina.info

tuga

PUSTITE JE DA JE VIDIM I ZAGRLIM: Jecaji roditelja mladih nastradalih u Posušju paraju nebo! Policija ih držala 2 kilometra dalje!

Bosna i Hercegovina -

"Pustite je da je vidim, da je zagrlim. Ja moram otići tamo”, očajno je zapomagao jedan otac devojke koja se zajedno s još tri koleginice i četiri mladića ugušila u novogodišnjoj noći od posledica trovanja plinom u mestu Tribistovu nedaleko od Posušja, koje se nalazi uz saobraćajnicu prema Blidinju.

Suze, jecaji, grljenje, nervoza, osjećaj izgubljenosti i bespomoćnosti isprepletali su se kod roditelja, braće, sestara, rodbine, prijatelja koji su na udaljnosti dva kilometra od mesta nesreće okupili očekujući da će ih videti poslednji put, zagrliti, piše Večernji list.

Ali, policija im nije dopuštala pristup jer je na mestu tragedije radila uviđajne i uviđajne radnje. Nezapamćena je to tragedije za Posušje, a napose za mesto Rakitno iz kojega je čak šestoro mladih.

"Ne verujemo da se ovo događa. Još jučer smo pričali, imali planove" – govori jedan od rođaka preminuloga Ivana Miličevića.

Uz Ivana koji je 19-godišnjak preminuo je i njegov vršnjak Stipe Romić, zatim Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković te Stjepan Jukić. Roditelji ih nisu uspjeli vidjeti niti nekoliko sati kasnije jer je policija nakon uviđaja njihova tela morala vozilima prebaciti u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru gde će se obaviti obdukcija.

Osmoro mladih okupili su se u novgodišnjoj noći u mestu Tribistovu, u podnožju planinskog vrha Radovana i nadomak Blidinju kako bi najluđu noć proveli zajedno s najboljim prijateljima. Nažalost ispostavilo se kako im je to bio poslednji susret.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track