ZENIČANIN SE LAŽNO PREDSTAVLJAO KAO INSPEKTOR! Pljačkao migrante i maloletnike: Ubiću te ako mi ne daš telefon!
Ilustracija, Foto: Profimedia

potvrđena optužnica

ZENIČANIN SE LAŽNO PREDSTAVLJAO KAO INSPEKTOR! Pljačkao migrante i maloletnike: Ubiću te ako mi ne daš telefon!

Bosna i Hercegovina -

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Nikole Stojnića iz Zenice, zbog lažnog predstavljanja, prevare i razbojništva.

Kako se navodi u optužnici, Stojnić je 20. avgusta prošle godine na autobuskoj stanici u Zenici prišao A.M. i njenim sinovima i pitao ih da li su migranti iz Maroka, na što su oni delimično na engleskom i bosanskom objasnili da su iz Palestine.

"Potom ih je Stojnić pitao da li im treba droga, a kada su odrično odgovorili pokazao im je legitimaciju sa slikom, lažno se predstavljajući kao policijski inspektor. Doveo ih je u zabludu, posle čega je majku i njenog sina odveo do obližnje zgrade gde je počeo da ga pretresa", stoji u optužnici.

Tom prilikom je uzeo mobilni "Ajfon 6" sa punjačem, SIM karticu za međunarodne razgovore, 350 evra, 80 maraka i torbicu. Potom je A.M. shvatila da Stojnić nije inspektor, zbog čega mu nije dozvolila da pregleda i njenu torbicu.

policija bih
foto: Avaz.ba

Potom je Stojnić iz džepa izvadio nož dužine 20 centimetara, i uz pretnju da će je ubiti pokušao da uzme njenu torbicu koju je ona zagrlila rukama. Za to vreme, njen sin dozivao je policiju, zbog čega je Stojnić pobegao s lica mesta, prenosi Avaz.

Stojnić je i u oktobru prošle godine nastavio sa lažnim predstavljanjem. Kako stoji u optužnici, u ulici Adolfa Goldbergera, prišao je maloletnom Zeničaninu koji je preturao po kontejneru za smeće, a zatim izvadio nož i prislonio mu ga na leđa.

"Ako mi ne budeš dao telefon, ubiću te", rekao je. "Na to mu je oštećeni odgovorio da ne da svoj mobilni, dok je Stojnić nastavio sa pretnjama da će ga ubiti, pa je maloletnik, u strahu za svoj život, predao "Samsung S5 Mini"", navodi se u optužnici.

Policajci su nekoliko dana kasnije pronašli telefon i vratili ga Zeničaninu.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track