NI IME NISU STIGLI DA JOJ DAJU, REKLI SU BEBA JE MRTVA: Sara iz Doboja moli za pomoć, veruje da joj je sestra ukradena i živa
Foto: Facebook Printscreen, Sara Gojić

teške sudbine

NI IME NISU STIGLI DA JOJ DAJU, REKLI SU BEBA JE MRTVA: Sara iz Doboja moli za pomoć, veruje da joj je sestra ukradena i živa

Bosna i Hercegovina -

BEOGRAD - Mlada Dobojka Sara Gojić objavila je apel na Fejsbuku kojim moli sve koji poznaju devojku sličnu njoj da joj se jave jer sumnja da je njena sestra, rođena 1995, oteta od njenih roditelja odmah po rođenju i data na usvajanje.

Sara veruje da joj je sestra živa a u svom FB postu, ne ulazeći u detalje, tvrdi da je njena porodica kasnije saznala da je ono što su im rekli u porodilištu "bila laž", da njena sestra nije mrtva te da od tada traga za njom širom Evrope objavljujući postove i na stranim jezicima u nadi da će neko uvideti sličnost i pozvati je.

Sara redovno objavljuje svoju sliku iz detinjstva i sadašnje kao odrasle devojke ne bi li neko u njoj prepoznao njenu, kako tvrdi, uzetu sestru.

Sudbina porodice Gojić poznata je ne samo javnosti u BiH nego i u regionu već poduži niz godin. Oni su u ispovesti sarajevskom Dnevnom avazu 2013. ispričali da bi njihova ćerka, kojoj nisu uspeli ni ime da daju, 23. septembra te godine napunila 18.

Vladanka i Sredoljub ispričali su tada Avazu da je Vladanka tog dana 1995. u Beogradu rodila zdravu devojčicu, normalne težine i dužine. Porođaj je bio prirodan, a beba je zaplakala na rođenju. Rekli su joj, kaže, da ću je dobiti na podoj kada prođe 48 sati. Međutim, već sutra ujutro sam otišla da je vidim. Bila je u boksu, izneli su je i pokazali. Bila je moje prvo zdravo i lepo dete - ispričala je pre skoro osa godina Gojićeva u ekskluzivnoj ispovesti za Avaz.

Babice su joj rekle da će bebu dovesti popodne, ali je oko 11.30 sati u njenu sobu ušla doktorka i pitala ko je Vladanka Gojić.

Podigla sam se na laktove i nikada neću zaboraviti rečenicu: Vaša beba je umrla, kroz suze je tada ispričala Vladanka i dodala: Ne mogu sebi da oprostim što odmah nisam tražila da vidim svoje dete. Sećam se da je zatim došla jedna medicinska sestra koja me mazila po glavi i govorila mi da sam mlada i da ću imati još dece... Jedino objašnjenje koje su Gojići tada dobili bilo je da je beba iznenada poplavela i preminula te da će biti kremirana i sahranjena u kolektivnu grobnicu u Novom Beogradu, ne dajući im nikakav dokument da potpišu. Gojići su u Beogradu živeli sa izbegličkim kartonom, a Vladanka nije imala ni zdravstvenu knjižicu pa sumnja da je zbog toga sve bilo lakše da se izvede.

- Nakon 15 dana odselili smo se u Sloveniju, a kad sam njihovom lekaru pokazala papire u kojima se tvrdi da je kod moje bebe bila nedovoljno razvijena plućna komora, usled koje je umrla, on je rekao da sumnja u takvu dijagnozu, kao i da dokument koji smo dobili nije verodostojan - istakla je Gojićeva tada za Avaz.

Vladanka je potom rodila još tri ćerke među kojima i Katarinu i Anđelu, obolele od vrlo retke bolesti mukopolisaharidoze (MPS). Rodila ih je potpuno zdrave, odrastale su normalno, na vreme su prohodale i progovorile, odlazile u vrtić, igrale se s drugovima, sve do svoje treće godine.

Kao da Vladanki nije bilo dosta muka koje su je u životu snašle, pre dve godine je izgubila obolelu ćerku Anđelu, koja je preminula u 15. godini.

Starija ćerka Sara ne odustaje od misli da joj je najstarija sestra živa i da će je pronaći.

Ni njena mama Vladanka ne gubi nadu...

(Kurir.rs/Faceebok/Foto: Facebook Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja