DODIK I LAVROV SAGLASNI: Zatvoriti kancelariju Visokog predstavnika!
Foto: EPA / Fehim Demir

poruka

DODIK I LAVROV SAGLASNI: Zatvoriti kancelariju Visokog predstavnika!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov saglasili su se da OHR treba zatvoriti i ne slati novog visokog predstavnika koji, inače, nisu do sada imenovani shodno Aneksu 10 Dejtonskog sporazuma.

Dodik je u telefonskom razgovoru s Lavrovom još jednom zahvalio za nedavnu posetu, a šef ruske diplomatije je rekao da mu je bilo veoma drago što su susreli uprkos tome što je, kako se navodi, Ukrajina neosnovano pokušala da napraviti senzaciju u vezi sa ikonom za koju nisu uspeli da utvrde ništa od onoga što su tvrdili.

Iz Dodikovog kabineta je saopšteno da je predsedavajući Predsedništva BiH informisao Lavrova da je u Republiku Srpsku stiglo 20.000 vakcina "Sputnjik V", a da će dodatnih 20.000 stići ovog vikenda.

Ruski šef diplomatije je obećao da će se lično potruditi da se ubrza dostava vakcine za Republiku Srpsku koja je potpisala ugovor za nabavku 1,2 miliona doza kako bi što pre započela masovna vakcinacija, prenela je Srna.

Dodik i Lavorv razgovarali su i o daljem napretku saradnje Republike Srpske i BiH sa Rusijom na svim poljima od ekonomije, poljoprivrede, energetike, do obrazovanja i kulutre.

Sagovornici su, navodi se, zaključili da nema otvorenih pitanja između BiH i Rusije.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track