UBIJEN MUŠKARAC U PRIJEDORU: Stupar zvani Šmit prvo pretučen palicom, pa pregažen automobilom
Foto: Facebook/Mihajlo Stupar

već dobro poznat policiji

UBIJEN MUŠKARAC U PRIJEDORU: Stupar zvani Šmit prvo pretučen palicom, pa pregažen automobilom

Bosna i Hercegovina -

Policija je identifikovala muškarca koji je ubijen u naselju Raškovac, a radi se o Mihajlu Stuparu (47) zvanom Šmit iz Prijedora.

Telo je pronađeno jutros oko 10 časova u blizini reke Sane. Imao je višestruke povrede glave i sumnja se da je nasmrt pretučen bejzbol palicom, a najverovatnije i pregažen automobilom.

Tačno vreme ubistva se utvrđuje, kao i tačna lokacija na kojoj je ubijen. Policija je zbog toga blokirala sve pristupe mestu zločina i uviđaj se radi u krugu od više stotina metara.

Stupar je odranije poznat policiji po krivičnim delima povezanim sa trgovinom narkoticima.

Hapšen je u akciji kodnog naziva "Kondor 1".

Inače, Stupar je u junu 2018. godine više puta izboden noževima. Za napad su optuženi Vanja Vuković i Dalibor Railić, koji imaju bogate kriminalne dosijee i sa kojima se veoma dobro poznavao. Na teret im je stavljeno krivično delo nanošenje telesnih povreda opasnim oružjem, za koje je zaprećena novčana ili kazna do tri godine zatvora.

U optužnici se navodi da su oni Stupara pozvali da se s njima provoza, a potom su ga odvezli u šumu u mestu Orlovci, gde su naglo zaustavili vozilo i noževima nasrnuli na Stupara. Uboli su ga u rame, butinu, nadlakticu, natkolenicu i levu stranu grudnog koša. U optužnici se navodi da su Railić i Vuković tokom napada ispitivali Stupara "zašto ih odaje policiji", te zašto "uvaljuje" njih i izvesnog Vladu.

Nezvanično, Avaz prenosi da se jedan od njih nalazi u zatvoru na izdržavanju kazne.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Facebook/Mihajlo Stupar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track