SELO BOŽANOVIĆI Rodbina podržava Ratka Mladića, evo kako su ga opisali
Foto: RTRS

SELO BOŽANOVIĆI Rodbina podržava Ratka Mladića, evo kako su ga opisali

Bosna i Hercegovina -

Ovako rodbina Rarka Mladića svedoči o njemu

Ratka Mladića rodbina zna samo po dobru. Ostao je bez oca kada je imao dve godine. Majka je Ratka, njegovog brata i sestru odgojila da budu časni i pošteni ljudi. Nije, kažu, zaslužio da bude u zatvoru, a posebno ne da mu se sudi za zločin. Takav vojnik nije bio sposoban da naredi ubistva ljudi, pogotovo ne civila, kažu njegovi rođaci.

"Nikada u životu nije ni pomislio, a ne uradio, nikad. Za sve drugo bio je sposoban, ali za to nikad", kaže snaha generala Mladića, Veselinka Mladić.

Tijo Mladić, rođak generala Mladića kaže da je i u vojsci bio čovjek, nikada nikom, kaže, nije pomislio zlo.

"On nije zaslužio da ga zovu ratnim zločincem, Ratko je bio legenda, i ostaće u srpskom narodu legenda", dodaje Tijo.

Nije, pričaju, Ratko mogao da sedi i posmatra kako njegov narod gine, ali nikome zlo nije želio. Poštovao je i štitio svoje komšije bez obzira na nacionalnu pripadnost.

"Imali smo mi ovde i muslimane komšije. On nije htio da se puca na njih, ni oni na nas. Pozvao ih je ovde na razgovor, a tamo iza brda šta je bilo kako je bilo, koga je metak uhvatio, koga nije", kaže rođak Zoran Mladić.

Ako ima prava i pravde, general Mladić će biti oslobođen optužbi, jer je nedužan, nadaju se Božanovićani.

"Hoću da ga pozdravim i da mu kažem se drži, da se ne sekira i da smo svi za tu za njega", poručila je Veselinka Mladić.

"Mi očekujemo da će ga osloboditi ako imaju obraza te sudije i da će on 9. juna sletiti u Beograd na aerodrom", kaže Tijo Mladić.

Mještani i rođaci u generalovom rodnom selu poručuju da, kakva god presuda bude donesena u Hagu, Ratko Mladić će ostati zapamćen kao vojnik koji je stao u odbranu svog naroda.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track